Земетресение разлюля рано тази сутрин италианската област Тоскана и накара

...
Земетресение разлюля рано тази сутрин италианската област Тоскана и накара
Коментари Харесай

Пукнати по сградите след земетресението в Италия

Земетресение разклати рано тази заран италианската област Тоскана и накара изплашените локални поданици да излязат от домовете си на улицата, съобщи Асошиейтед прес.

По стените на постройките се появиха пукнатини. Има вреди по намираща се в района черква, предава Българска телеграфна агенция.

Кметовете на градовете в региона Муджело, ситуирана покрай Апенинските планини, обявиха, че няма потърпевши от земетресението. Широка цепнатина зейна в портика на църквата " Свети Силвестър " в град Барберино. Пукнатини се появиха и по стените на някои къщи, съобщи пред публицисти губернаторът на Тоскана Енрико Роси. Физкултурен салон е приспособен да приюти десетки хора, до момента в който управляващите ревизират дали домовете им са развалени. За стотици други ще бъде повдигнат палатков лагер.

Земетресението бе усетено мощно във Флоренция, основния град на Тоскана. Националната геофизична работа на Италия заяви, че най-силният от трусовете тази нощ е бил с магнитуд от 4,5. Епицентърът е бил на четири километра северно от град Скарперия.

Държавните железници оповестиха, че придвижването на високоскоростния трен сред Флоренция и Болоня краткотрайно е било спряно, а по-късно обновено.

Училищата в градовете покрай епицентъра бяха затворени като защитна мярка, до момента в който специалисти ревизират дали постройките им са наранени от земетресението. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР