Земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения в столични

...
Земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения в столични
Коментари Харесай

София тренира реакции при 6.1 по Рихтер

Земетресение от 6,1 по Рихтер с частични опустошения в столични квартали. Това за благополучие не е действителна обстановка, а сюжет на компютърно подпомагано обучение, което се организира във Военна академия " Г.С. Раковски”, съобщи БГНЕС.

Компютърно подпомаганото обучение " Съвместни старания " е за реакция при бедствия и повреди на образуван действен щаб. То се организира в партньорство сред Военната академия, Столична община и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на населението”. Темата на учението е за деяние на щаба на столична община за осъществяване на проект за отбрана при бедствия.

Оповестяване на щаба и взимане на решенията за осъществяване на избавителни и неотложни аварийнно-възстановителни работи при земетресение е един от стадиите при осъществяване на учението. Днес ще се отработят дейности при случай при енергиен обект, а на следващия ден при наводнения. Най-общо, изясняват специалисти отбраната от бедствия има 4 стадия: разбор и планиране; предварителна защита и обучение; реакция, и четвърти - възобновяване на естествената житейска обстановка.

" Столичната община има създадени проекти за реакция при рецесии за разнообразни бедствия като трусове, пожар, наводнения, както и за реакция при химически повреди в разнообразни обекти”, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че някои от тях са проигравали и до момента, само че за първи път организират сходно обучение с подобен мащаб и такава съгласуваност. Кметът акцентира, че няма нищо по-добро от това в умерено време да се създадат тренировките.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР