Земеделци започнаха блокади на редица важни пътни точки и гранични

...
Земеделци започнаха блокади на редица важни пътни точки и гранични
Коментари Харесай

Земеделци протестират в цялата страна

Земеделци започнаха блокади на редица значими пътни точки и гранични пунктове в цялата страна предвид на почналия през днешния ден неопределен общонационален аграрни митинг. Над 900 хиляди души са наранени от отпадналата възбрана за импорт на земеделска продукция от Украйна, акцентират представители на 26 браншови организации от аграрния бранш.

Повече от 40 значими точки по пътищата в страната към този момент са блокирани от оповестения общонационален митинг за избавяне на българското земеделие. Пред БНР Георги Милев, заместник-председател на Асоциацията на зърнопроизводителите прикани пътуванията да са единствено при последна нужда, тъй като се придвижва тежка земеделска техника. 

Над 300 аграрни производители с повече от трактори, комбайни и друга техника се събраха на изхода на Стара Загора в посока автомагистрала " Тракия " при квартал " Кольо Ганчев ", където 10.00 часа би трябвало да стартира протестната обсада, част от националния митинг на зърнопроизводители и земеделци. 

Пътят Варна-Бургас е затворен и в двете направления в региона на местността " Харамията " до разклона за Аврен от трактори на зърнопроизводители. На мястото са изпратени пътни служители на реда. Движението е спряно още от Аспаруховия мост и се пренасочва през Белослав-Разделна-Синдел-Долен чифлик. Все още не е известно докога ще продължи блокадата.

Десетки земделци се събраха на митинг и край Благоевград, като те блокираха кръговото кръстовища на път Е-79 след Благоевград посока Симитли и затвориха придвижването.

Бургаски земеделци ще се включат в протестните дейности през днешния ден. Те ще вземат участие в блокадата на Петолъчката и ще затворят пътя Бургас –Варна на кръговото кръстовище до Ахелой. 

Във Видин земеделските производители ще се включат в оповестения за през днешния ден народен митинг против решението на Народното събрание за преустановяване на ветото за импорт в България на украинско зърно и аграрни артикули. Те ще блокират придвижването на метода за Дунав мост 2.

В област Добрич блокадата е на граничните пунктове Дуранкулак и Кардам, при кръговото кръстовище на Балчик и пътя за Силистра в село Карапелит. Протестите тук ще продължат до 14.00 часа, а на следващия ден ще се реалокират и пред постройките на Народното събрание и Министерския свет в София.

Протестът на фермерите блокира четири пътни възела в пловдивския район.

Над 300 аграрни производители с към 100 тежки машини блокират и основния път Силистра –Русе при пътен възел Тутракан.

Междувременно към 11.00 часа беше възобновено придвижването, блокирано от аграрни производители от Ловешка област, по основния път София-Варна при кръговото кръстовище в края на автомагистрала " Хемус " при пътен възел " Боаза " в региона на село Брестница.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР