Земеделци в Русенско смятат, че забраната за внос на зърнени

...
Земеделци в Русенско смятат, че забраната за внос на зърнени
Коментари Харесай

Земеделци в Русенско недоволни и от забраната на вноса

Земеделци в Русенско считат, че възбраната за импорт на зърнени култури от Украйна до 30 юни няма да даде резултат.

Според зърнопроизводителя Станимир Станчев , ограниченията нямало да сработят, защото не променяли нищо във връзка с директния кулоар за трети страни. Както и преди, по този начин и след влизането на възбраната за импорт в действие, директните коридори ще продължат да действат и отново няма да има надзор.

Зърнопроизводителите са недоволни и тъй като " няма схващане в Европейска комисия " по отношението на проблемите им. Компенсациите, макар че са незадоволителни, нямало да разрешат казуса, защото земеделците говорели за спасяването на целия бранш от стопанската система, а не за пари.

Това, което зърнопроизводителите желаят, по думите на Станчев, са " действителни покупко-продажби " - т.е. някой да им изкупи зърното . Освен това Станчев не е уверен, че за месец и половина - два, до момента в който траят ограниченията, зърнопроизводителите ще съумеят да си изпразнят складовете .

Имало и едно недоумение от Европейска комисия и нерешителност от българска страна, което няма да докара до решение на проблемите на земеделците, счита Станимир Станчев.

Също по този начин съгласно зърнопроизводителя, когато срокът на възбраната изтича тъкмо сега, когато земеделците ще бъдат заети с прибирането на новата годишна продукция и няма да мислят за митинги. Затова и ограничаването на вноса от Украйна е за похищение на вниманието на земеделците, изясни Станимир Станчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР