Земеделци излизат днес на протест срещу скъпата вода за напояване.

...
Земеделци излизат днес на протест срещу скъпата вода за напояване.
Коментари Харесай

Земеделци на протест срещу скъпата вода за напояване

Земеделци излизат през днешния ден на митинг против скъпата вода за напояване. Това стана ясно от известие на Българската асоциация на малинопроизводителите. Протестът ще бъде на основен път Разград-Търговище и ще се блокира кръгово кръстовище на път 49 и 51 в землището на село Трапище. В демонстрацията ще се включат аграрни производители от секторите " Плодове и зеленчуци ", " Зърнопроизводство " и " Оризопроизводство ".
Земеделските стопани упорстват за понижаване на цената на водата до равнища от сезон 2022 като спешна мярка. Това е подбудено от фрапантното увеличение на цената на водата за поливни потребности с до 300% за сезон 2023 по отношение на миналата година. От асоциацията показват, че при започване на март са изпратили писмо до Министерството на земеделието с искане да не се трансформира цената на водата, тъй като и през предходната година тя е била " убийствено висока ".
Протестиращите упорстват и за създаване на дълготрайна Държавна политика и тактика за цената на водата и методика, която да обезпечи идентична цена на водата за всички аграрни производители на плодове и зеленчуци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР