Земеделци и животновъди отново вдигнаха протест в центъра на София.

...
Земеделци и животновъди отново вдигнаха протест в центъра на София.
Коментари Харесай

Животновъди пак вдигнаха протест в центъра на София, разляха мляко пред парламента

Земеделци и животновъди още веднъж подвигнаха митинг в центъра на София. Множество служители на реда пък бе мобилизирано от сутринта в периметъра към Народното събрание.

С плакати “Не унищожавайте производството на плодове в България ”, “Не на опитите за делене на земеделците ”, “Аз желая да съм фермер в България ” и “Този път сме сами, само че другия път ще сме със стадата и тоягите ” протестиращи се събраха пред Министерството на земеделието, заяви agri.bg.

Ресорният зам.-министър Деан Стратев предложения протестиращите на среща в министерството. Димитър Зоров предложи да бъде излъчен по един представител от всяка област и направление - отглеждане на животни и оранжерии. Последва обаче гледище срещата да се състои в Министерски съвет, с цел да се включи и министър председателят, който подписал меморандума след огромните митинги през септември.

" Отговорно е нашето българско държавно управление. Ние обичаме нашата страна, само че не обичаме да се подиграват с нас. Трябва да се научат, че би трябвало да почитат хората, които стоят във фермите и в калта. Елате, ще ви създадем стажантски курс по какъв начин се доят и хранят крави. Да забележим тогава дали ще се подигравате с нас! Подкрепете българското произвеждане ", моли единият от уредниците Димитър Зоров.

Делегация от протестиращи влезе в министерството. Върнаха се разочаровани, че са признати в една зала на първия етаж, където министърът не е участва, защото е в Народното събрание. Действително министърът Кирил Вътев взе участие в днешния парламентарен надзор.

Към 12,00 ч. протестиращите се насочиха към Триъгълника на властта. Там те изляха туби с прясно мляко, изразявайки своето неодобрение.

Организатори на митинга са Обединени български животновъди, Национален съюз на говедовъдите в България, Институт на дамите фермери, Асоциация на биволовъдите в България и Национална асоциация на оранжерийните производители. В тяхна отбрана се оповестиха от Асоциация на овощарите в България и АЗПБ. Срещу техните дейности застанаха трите браншови организации в месодайното говедовъдство, Браншова камара " Плодове и зеленчуци ", БАК и други, заяви agri.bg.

Кирил Вътев направи коментар пред кореспонденти в Народното събрание.

„ Аз мога да кажа, че безусловно всичко по закон и по правилник е изпълнено и този митинг стачкува против българското и европейското законодателство “, сподели Вътев. " Тези претенции не са основателни и в действителност ние сме изпълнили много над техните претенции с тази спомагателна помощ за енергийни разноски, която сме внесли за нотификация през вчерашния ден или оня ден. Така че всичко, което по закон се поставя, е изплатено. "

 

Гледайте тук:



 



Очаквайте детайлности

 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР