Земеделското и образователното министерство започват кампания под надслов: „Супер фермер“.

...
Земеделското и образователното министерство започват кампания под надслов: „Супер фермер“.
Коментари Харесай

Земеделското министерство започва кампания „Супер фермер“

Земеделското и просветителното министерство стартират акция под надпис: „ Супер фермер “. Инициативата е ориентирана към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство, които на този стадий от живота си правият своя избор на професионално развиване. Целта е да се поддържат младежите, като им се даде опция да се срещнат с съумели фермери в нашата страна, както и да се реализира връзка сред учениците и бизнеса.

Кампанията съответствува и с политиката на МОН за поощряване на дуалното образование, което дава опция за възстановяване потенциала на просветителните институции и на работодателите за образуване и основаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на образованието. Събитията, ще се проведат на територията на цялата страна, под формата на „ Дни на отворените порти “. Учениците ще посещават стопанства на аграрни производители, бенефициенти по Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.), като те ще да се срещнат от близко с активността им.

През първия образователен период ще бъдат посетени стопанствата на 25 бенефициенти по програмата. Общият брой на учениците, които ще се включат в практиката е повече от 300 от 20 професионални гимназии. Те са от направленията – фермер, механик на селскостопанска техника, агроекология и други Стопанствата развиват активност в областите по развъждане на трайни насаждения (орехи, круши, сливи, бадеми и др.), отглеждане на животни (овцеферми, кравеферми, птицеферми и др.) и селскостопанска техника.

Кампанията ще се организира на два стадия. Първият започва през ноември 2019 година, а вторият ще се осъществя през месеците от февруари до април 2020 година В рамките на самодейността ще се организира и конкурс на тематика: „ Моето стопанство “, в който участниците ще показват своята концепция за пускане на бизнес. Писмените плановете ще бъдат оценени от жури.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР