Земеделският министър Румен Порожанов, заедно с германския си колега Кристиан

...
Земеделският министър Румен Порожанов, заедно с германския си колега Кристиан
Коментари Харесай

Румен Порожанов откри най-голямото земеделско изложение в света

Земеделският министър Румен Порожанов, дружно с немския си сътрудник Кристиан Шмид, кметът на Берлин Михаел Мюлер и еврокомисарят по селско стопанство Фил Хоган откриха българската палата на най-голямото ревю за земеделие и храни „ Зелена седмица “ в Берлин.

Шмид и Хоган приветстваха България за председателството на Съвета на Европейски Съюз и присъединяване й като страна сътрудник на ревюто.

По време на церемонията по разкриване, Шмид подсети на над 3000 присъстващи посетители, че всеки от тях евентуално е употребявал български артикул. По думите му българското розово масло участва във всички качествени парфюми и изясни, че литър от скъпата течност се получава от 4000 кг розов цвят.

Кметът на Берлин прикани съгражданите и гостите на града да опитат извънредно вкусната и потребна българска храна.

България и българската просвета бяха в центъра на шоуто при откриването на 83-тото издание на панаира, в който вземат участие над 1600 изложители от над 60 страни.Народни танци, аудио образно шоу и съвременна българска музика показаха бита и културата на страната.

Изложението се организира от 19 до 28 януари, в Панаир Берлин. На българската палата (10.2) се показват 62 компании и 12 аграрни производители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР