Земеделският министър Румен Порожанов е разпоредил проверка в Българската агенция

...
Земеделският министър Румен Порожанов е разпоредил проверка в Българската агенция
Коментари Харесай

От БАБХ изпратили неверен доклад до Световната организация по здравеопазване на животните за чумата

Земеделският министър Румен Порожанов е разпоредил инспекция в Българската организация по сигурност на храните поради неточен отчет до Световната организация по опазване на здравето на животните, представящ обстановката по развиване на чумата по дребните преживни животни. Това заяви министърът по време на парламентарния надзор:

“Да, първичният отчет не подхожда на действителната конюнктура. Ще възложа на инспектората да ревизира точно длъжностни лица, които не са създали отчета правилен в осведомителната система на ОИЕ “.

Докладът е изпратен на 13 септември т.г. и е подписан от шефа на БАБХ Дамян Илиев. Неточността в него е, че се твърди, че стадо от 203 овце в Болярово, за което през юли е удостоверило съществуване на вируса, е ликвидирано, а това не е правилно, изясни депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин. Той изиска по-сериозни ограничения по отношение на Българската организация за сигурност на храните:

“Защото сходни информации, цялата поредност от дейности по отношение на чумата по дребните преживни животни, нарушиха тотално и невъзвратимо доверието в Агенцията по сигурност на храните “, съобщи БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР