Земеделският министър Кирил Вътев отиде да разговаря с протестиращите зърнопроизводители

...
Земеделският министър Кирил Вътев отиде да разговаря с протестиращите зърнопроизводители
Коментари Харесай

Министър Кирил Вътев отиде при земеделците, те изсипаха мляко, малини и ябълки пред него

Земеделският министър Кирил Вътев отиде да беседва с протестиращите зърнопроизводители край Долни Богров за проблемите в сектора и вероятните решения. Те обаче го посрещнаха с крясъци " оставка " и изсипаха мляко, малини и ябълки пред него в знак на неодобрение. Земеделците стачкуват към този момент втори ден в цялата страна с пет съществени претенции към властта, измежду които въвеждане на възбрана за импорт от Украйна на редица артикули, измежду които слънчоглед, пшеница и рапица. Вчера те блокираха 40 основни пътни прави, а през днешния ден слязоха и пред прозорците на властта. В момента в пограничните села край София са ситуирани към 600 селскостопански машини дружно с техните водачи, само че единствено 80 от тях ще бъдат позволени на следващия ден в столицата.

" С голямо почитание се отнасям към вашия обективен митинг - всеки от вас се бори за своето право да създава и да получи заслуженото от това, което създава. Не съм професионален политик, само че доста добре познава проблемите на бранша от 30 години. Въпросът е по какъв начин ще ги решим. От войната в Украйна се трансформираха ужасно доста неща и светът стана различен. Ние сме най-близо до тази война и сме едни от най-потърпевшите, дружно с още четири фронтови страни ", каза министърът на земеделието Кирил Вътев на протестиращите аграрни производители. 

След като бе освиркан, той помоли за диалогичност. " Имате пет претенции, отправени от всички вас. Решенията, които са вероятни незабавно, са взети. За тази година парите за пропаднали площи са освободени и се чакат заявките. Относно удължение възбраната за импорт на украински артикули - има един месец, в който би трябвало дружно да определим настояванията си за количествата, които да допуснем и за тези, които не желаеме да позволяваме ", съобщи Вътев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР