Земеделският министър Иван Иванов настоя за оставки в дружеството Сортови

...
Земеделският министър Иван Иванов настоя за оставки в дружеството Сортови
Коментари Харесай

Иванов обвини дружество, че саботира изкупуването на зърното

Земеделският министър Иван Иванов настоя за оставки в сдружението " Сортови семена хайлайф " АД. Мотивите на министъра са, че сдружението отказало да се извърши договорка за закупуване на зърното, като предложили разновидности и твърдели, че не било належащо да правят сходна активност. Разработват се аварийни разновидности други структури на министерството да създадат намеса на пазара на зърно. Това е жестоко и грозно деяние от представителите на ГЕРБ - от борда на шефовете на " Сортове семена хайлайф ", уточни министърът на конференция пред публицисти.

По думите му сдружението не е в разпродажба, само че е в предмет на активност, който дава отговор на държавното решение за намеса на пазара за изкупуване на зърно. Това е част от акцията, която се пробва да сложи на колене страната - или да няма самун, или да плащаме цени, които са непостижими за джоба ни, посочи земеделският министър.

Със своите дейности " Сортови семена хайлайф " АД забавя ограничения, които държавното управление е взело и които са нужни. Безотговорно е в миг на умишлена далавера да се саботират дейностите на институциите и успокояването на пазара, сподели Иван Иванов.

Иван Иванов увери, че комисионни няма да се дължат на никого и няма да работи с брокерите на Софийската стокова зърно. Зърното ще се съхранява в хранилища на производители. На територията на страната има складови площи за предпазване за зърно за към 14 милиона тона. Наличните количества пшеница били 2.4 тона зърно.

Той изясни, че главен ангажимент на МЗХГ е обезпечаване на продоволствената сигурност на страната. Работи се по нужните механизми за закупуване на пшеница, царевица и зърно, посочи Иванов.

Земеделският министър Иван Иванов разяснява и нападките от депутата Александър Дунчев за горските стопанства.

Иванов не е склонен с обвиняванията.

Ако се приказва за някаква чистка - от 161 горски стопанства, то най-вероятно едвам 12 души са заменени, което е по-малко от 10%, уточни Иванов.

" Ако желае и мен да ме упрекна, че отивам на лов със съселяни, това не е правилно и не го разбирам. Това не е съществено ", съобщи земеделският министър.

МЗХГ ще създаде и спомагателен механизъм за животновъдите. Има задоволително време, до момента в който стартира прибирането на новата годишна продукция, увери Иван Иванов и добави, че няма да ощетява никого.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР