Земеделският министър Иван Иванов настоя за оставки в дружеството Сортови

...
Земеделският министър Иван Иванов настоя за оставки в дружеството Сортови
Коментари Харесай

Иванов обвини дружество, че саботира изкупуването на зърното

Земеделският министър Иван Иванов настоя за оставки в сдружението " Сортови семена хайлайф " АД. Мотивите на министъра са, че сдружението отказало да се извърши договорка за закупуване на зърното, като предложили разновидности и твърдели, че не било належащо да правят сходна активност. Разработват се аварийни разновидности други структури на министерството да създадат намеса на пазара на зърно . Това е жестоко и грозно деяние от представителите на ГЕРБ - от борда на шефовете на " Сортове семена хайлайф ", уточни министърът на конференция пред публицисти.

По думите му сдружението не е в разпродажба, само че е в предмет на активност, който дава отговор на държавното решение за намеса на пазара за изкупуване на зърно. Това е част от акцията, която се пробва да сложи на колене страната - или да няма самун, или да плащаме цени, които са непостижими за джоба ни, посочи земеделският министър.

Със своите дейности " Сортови семена хайлайф " АД забавя ограничения, които държавното управление е взело и които са нужни. Безотговорно е в миг на умишлена далавера да се саботират дейностите на институциите и успокояването на пазара, сподели Иван Иванов.
 Недоволни земеделци блокираха пътя Пловдив-Карлово
Недоволни земеделци блокираха пътя Пловдив-Карлово

Причината за днешния митинг е разпределението на парите по коронавирус ограниченията сред обособените браншове в земеделието

Иван Иванов увери, че комисионни няма да се дължат на никого и няма да работи с брокерите на Софийската стокова зърно. Зърното ще се съхранява в хранилища на производители . На територията на страната има складови площи за предпазване за зърно за към 14 милиона тона . Наличните количества пшеница били 2.4 тона зърно.

Той изясни, че главен ангажимент на МЗХГ е обезпечаване на продоволствената сигурност на страната. Работи се по нужните механизми за закупуване на пшеница, царевица и зърно, посочи Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР