Земеделският министър Десислава Танева предлага на фермерите да се създаде

...
Земеделският министър Десислава Танева предлага на фермерите да се създаде
Коментари Харесай

Планира се взаимоспомагателен фонд за обезщетения при суша и градушки

Земеделският министър Десислава Танева предлага на фермерите да се сътвори взаимоспомагателен непринуден компенсационен фонд за компенсации от климатичните промени. Това заяви тя по време на среща със земеделските производители в сряда в Златни пясъци, представена от пресцентъра си.

Идеята е този фонд да бъде упълномощен към разплащателна организация и той да поеме и в този момент предоставяните държавни помощи за обезпечаване и компенсации на фермери, които се дават от Държавния фонд " Зеледелие ".

По думите на Танева, моделът за основаването на новия фонд е взаимстван от Аржентина, където тя бе на посещаване с делегация, включваща аграрни производители.

Министърът изясни, че когато земеделец реши да взе участие в него със подобаващ размер площи, ще получава отплата за загуби от градушки от Програмата за развиване на селските региони. Това ще бъде допустимо посредством мярката за ръководство на риска.

" Надяваме се до края на 2020 година да структурираме този фонд и той да може да стартира работа от идната година ", добави агроминистърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР