Земеделският министър Десислава Танева е оптимист, че страната ни ще

...
Земеделският министър Десислава Танева е оптимист, че страната ни ще
Коментари Харесай

Танева е оптимист, страната ни ще се справи с чумата по свинете и последиците

Земеделският министър Десислава Танева е оптимист, че страната ни ще се оправи в средносрочен проект с чумата по свинете и ще преодолее последствията от болестта.

Това стана ясно от изявлението й в пленарна зала. Тя отбрани закона за ветеринарномедицинската активност. Промените щели да засилят предварителната защита.

Целият този законопроект е част от един проект за деяние, признат след привършване на епизоотията предходната година, който включва и смяна в други нормативни актове, акцентира Танева. Промените, по думите й, доста щели да подобрят координацията сред другите служби в региона на ветеринарното обслужване.

Намерените трупове на диви прасета са към 400, депопулирани са 36 хиляди, стана ясно още от коментара й за борбата с чумата по свинете. Това остава предизвикателство пред науката във ветеринарната област и пред всички страни в света, посочи Танева.

Над 25% от поголовието на домашната свиня в света е унищожено от болестта, 51 страни са наранени и най-малко над 10 млн. домашни прасета, добави земеделският министър. 12 европейски страни са наранени. У нас в ход са няколко проекта по предварителна защита. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР