Земеделските стопани ще получат през 2018 г. до 84 млн.

...
Земеделските стопани ще получат през 2018 г. до 84 млн.
Коментари Харесай

Фермерите ще получат до 84 млн. лв. отстъпка от акциза върху горивата за 2018 година

Земеделските стопани ще получат през 2018 година до 84 млн. лева по схемата " Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане ". Това реши на постоянното си съвещание управителният съвет на Държавен фонд " Земеделие ", оповестиха от пресслужбата на Министерство на земеделието.

Заявленията за прилагане на отстъпката ще се подават от 3 до 21 септември 2018 година в общинските служби по земеделие към регионалните дирекции " Земеделие ". Държавната помощ се дава на аграрни производители в секторите " Растениевъдство " и " Животновъдство " под формата на понижена акцизна ставка на газьола, употребен за механизирани действия в първичното селскостопанско произвеждане.

Право на подкрепяне по схемата имат всички стопани, които са регистрирани като аграрни производители и имат заверена регистрационна карта за годината на кандидатстване и миналата на нея. Друго изискване е претендентите да имат и годно заявление за подкрепяне по схемата за единно заплащане на повърхност и схемите за обвързано подкрепяне за животни за годината, предхождаща годината на кандидатстване по схемата за държавна помощ.

Земеделските стопани, отглеждащи типове и категории животни, които не попадат в обсега на схемите за обвързано подкрепяне за животни, би трябвало да имат регистриран животновъден обект по Закона за ветеринарномедицинската активност.

Интересът към страната помощ, по която се дава отстъпка от акциза за горивата е огромен, се показва в известието. През 2016 година по схемата финансова помощ за над 82 млн. лв. са получили 6716 стопани. През 2017 година са възобновени близо 84 млн. лв. на 8250 аграрни производители.

Отстъпката от акциза за горивата, която се прави на земеделските производители, е по утвърдена в Брюксел държавна скица, която може да работи до 2020 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР