Земеделските производители са категорично против заложения във фискалната рамка за

...
Земеделските производители са категорично против заложения във фискалната рамка за
Коментари Харесай

Земеделци недоволстват срещу резкия скок на минималния осигурителен праг

Земеделските производители са изрично срещу заложения във фискалната рамка за следващата година внезапен скок на минималния застрахователен предел от 400 на 610 лв.. Според браншовите организации, сред двете четения на бюджета би трябвало да бъдат импортирани ремонти, тъй като ще има „ съдбовни последствия “, изключително за дребните фермери.
„ Вдигането на осигурителния предел с над 50% е неприемливо “, безапелационни са Цветан Филев, ръководител на Асоциацията на тютюнопроизводителите и животновъдът Танчо Колев.

„ Ще изпаднем в обстановка и да желаеме да платим осигуровките върху подобен предел да сме в неспособност да го създадем “, уточни Филев.

„ Тук към този момент ще затворим пръстена: всяка дотация, взета от дребния и междинния аграрни производител, ще бъде импортирана като осигуровки в държавния бюджет. Може би към този момент ще бъде прекъсната пререгистрацията на дребните и междинните аграрни производители. Така ще унищожим дребни и междинни “, сподели от своя страна Колев пред БНР.

Според ръководителя на Асоциацията на тютюнопроизводителите, огромна част от междинните и дребните аграрни производители ще бъдат принудени да минат в сивата стопанска система.

„ Напрежението е огромно, а условията са доста. Просто би трябвало да се излезе с една политика – ясна и точна и да се каже, че дребните и междинните аграрни производители няма да ги има “, добави Танчо Колев.

Според фермерите, внезапният скок в осигуровките ще провокира противоположен резултат: в бюджета на публичното обезпечаване ще влязат по-малко пари.

Земеделците са съгласни с аргумента, че ниските осигуровки водят до мизерна пенсия. Според тях осигуровките би трябвало да се усилват, само че гладко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР