Земеделските производители от Област Хасково, чиито стопанства пострадаха от пожарите,

...
Земеделските производители от Област Хасково, чиито стопанства пострадаха от пожарите,
Коментари Харесай

Земеделците от Хасковско с пострадали от пожарите стопанства получават извънредно 400 000 лева

Земеделските производители от Област Хасково, чиито стопанства пострадаха от пожарите, ще получат ексклузивен de minimis в размер на 400 хиляди лева Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри по време на среща със стопани в село Рогозиново, община Харманли, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Тя посочи, че помощта ще се дава за непрекъснато затревени площи, пасища, ливади, люцерна и на фермери с трайни насаждения. "В Хасковска област са открити 10 500 дка опожарени площи. От тях има непрекъснато затревени, които служат за изхранване на селскостопанските животни ", посочи земеделският министър.



По думите ѝ, все още са открити 54 потърпевши аграрни стопани, измежду които и един фермер с 9 изгорели животни. Тя разясни, че за животните е признато обезщетение до 1000 лева на животинска единица.

"Предвидените ставки за подкрепяне са: за трайни насаждения до 120 лева./дка, фуражни култури - до 40 лева./дка, непрекъснато затревени площи - до 30 лева./дка. Това важи за общините от Хасковска област, в които имаше оповестено бедствено състояние ", посочи Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри. Тя акцентира, че с цел да не се изпусне фермер, потърпевш от пожара в Хасковска област, за който е ясно, че не е породен от активността на аграрни собственик, ще се събират цялата последваща седмица документи и заявки, които те би трябвало да подадат. "Ще проверим, площите или животните, които са декларирани за обезщетение, дали в действителност са унищожени, а през последващата седмица, в понеделник ще бъдат подредени заплащанията. В дните 24.08 и 25.08 стопаните ще получат средствата по този de minimis ", изясни земеделският министър.

По време на визитата си в Хасковска област министър Танева се срещна и със аграрни производители от община Свиленград. В срещата присъединяване взеха и регионалният шеф доктор Стефка Здравкова и кметът на общината Анастас Карчев.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР