Земеделските производители не са единни за това какво трябва да

...
Земеделските производители не са единни за това какво трябва да
Коментари Харесай

Земеделските производители не са единни в протестта

Земеделските производители не са единни за това какво би трябвало да създадат като последваща стъпка. Част от тях приемат постигнатото споразумение с кабинета във вторник, а друга част – не. Сега те са в изчакване на  Долни Богров  до сключване на съглашение с държавното управление.

Повод за първичното им неодобрение беше решението на парламента да анулира забраната за импорт на избрани артикули от Украйна. Във вторник бяха извършени договаряния сред тях и представители на кабинета, след които държавното управление даде обещание да наложи краткотрайни ограничавания на вноса на слънчоглед от  Украйна .

Протестиращите обаче упорстваха за продължение на възбраната за всевъзможен импорт на украински зърнени култури, както и на други артикули.

Днес ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите  Илия Проданов  заяви пред БНР, че протестиращите изчакват в Долни Богров подписването на съглашение, което да включва контрактуваното с премиера във вторник. По негови думи, в случай че такова не бъде подписано, митингите ще продължат.

По-късно стана ясно, че животновъдите и зеленчукопроизводителите считат, че се пазят единствено производителите на слънчоглед. Освен това те споделиха, че нямат информация за протичащото се.

“Никой тук не знае какво се случва. Трябва да сме единни, а не да се разделяме на някакви групи “, сподели представител на зеленчукопроизводители пред Нова телевизия.

Оранжерийните производители пък изпратиха декларация, с която поддържаха вноса от Украйна и се оповестиха срещу митингите.

Протестите на земеделските производители започнаха в понеделник с блокиране на редица пътни артерии в страната.

Във вторник те се събраха на входа на София при Долни Богров, където струпаха аграрни машини. По-късно митингът им се придвижи пред Министерския съвет, само че без техниката, където се водиха договаряния за техните претенции.

След 3-часови диалози представителите на земеделския бранш изрекоха задоволство от постигнатите резултати, само че протестиращите пред постройката на държавното управление не утвърдиха новините от срещата.

По-рано денем в София се организира и различен голям митинг с претенции към кабинета на миньори и енергетици. Преговорите там приключиха с договорка с държавното управление.

Източник: Свободна Европа
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР