Земеделските производители блокираха движението в района на граничния контролно-пропускателен пункт

...
Земеделските производители блокираха движението в района на граничния контролно-пропускателен пункт
Коментари Харесай

Земеделци блокираха Дунав мост при Русе

Земеделските производители блокираха придвижването в региона на граничния контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “ при Русе. Протестиращите шестват със аграрни машини, съобщи Българска телеграфна агенция.

Милен Коев, ръководител на районния съюз на фермерите „ Дунавско зърно “, съобщи че повода за недоволството е предлагането на страната, което съгласно тях е незадоволително и недопустимо. 

Основният проблем е методиката, с която желае да се подкрепят секторите, изясни той. Например в бранш зърнопроизводство производителите нямат никаква физическа опция да си приготвят данъчните заявления до края на този месец. 

Отделно, една финансова година при нас застъпва две икономически години. Почти в никакъв случай данъчната декларация не е действителен измерител на производството за съответната финансова година, уточни Коев. 

Йордан Тодоров, ръководител на кооперацията в село Бръшлен, разяснява че проблемите в бранша са доста. „ Не мислим, че нещо ще се промени, тъй като сме лъгани доста пъти. Няма изкупуване на продукция, а в случай че има – то е под нашата себестойност “, означи той. Тодоров даде образец, че добивът от декар царевица предходната година е бил към 150 кг, а при естествени години е бил над 800 кг. 

В Русенско митинги има на още две места на пътя Русе-Бяла. Милен Коев съобщи, че митингът през днешния ден ще продължи до 12 ч. Протестите на зърнопроизводителите са безсрочни. 

Националната организация на зърнопроизводителите, която е уредник на митинга, заявява, че основни пътища в страната ще останат затворени от 10:00 до 12:00 часа през днешния ден, а с всеки идващ ден, времето за митинг ще се усилва с един час.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР