Земеделски производители ще бъдат включени в обучение за опазване на

...
Земеделски производители ще бъдат включени в обучение за опазване на
Коментари Харесай

Учат стопаните как да пазят почвите

Земеделски производители ще бъдат включени в образование за запазване на околната среда. Те ще учат за източниците на атмосферно замърсяване и последствията от него, за екологичните вероятности, филтриране на води и отнасяне на рискови боклуци, също по този начин за ръководството на твърди боклуци и замърсяване на почвите и защитни ограничения против това. Обучението ще е по план на Земеделската камара в град Мерич, Турция, и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Хасково по програмата за трансгранично съдействие Интеррег - ИПП България - Турция 2014-2020 година, написа Хасковска Марица

Един от основните въпроси ще бъде третирането на отпадъците. Важна тематика ще бъде използването на устойчивото земеделие. Целта на устойчивото селско стопанство е да задоволи потребностите на обществото от храни и текстил в сегашния миг, без да се компрометира способността на бъдещите генерации да посрещат личните си потребности.

По плана ще бъде конфигурирано съоръжение за преработване в региона на град Мерич, а мобилна лаборатория ще проработи в Хасковска област. Ще бъде осъществено проучване на положението на почвените запаси от двете страни на границата.

Трансграничното българо-турско пространство е бързо разрастваща се област със характерни географски, стопански и екологични особености, изискващи специфични старания за тяхното ръководство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР