Земеделски производители бяха сигнализирани, че няма да могат да продадат

...
Земеделски производители бяха сигнализирани, че няма да могат да продадат
Коментари Харесай

Български производители на зеленчуци се отказват, ниските цени на вноса ги съсипват

Земеделски производители бяха сигнализирани, че няма да могат да продадат разсада си за зеленчуци, който към този момент е подготвен. Този проблем беше решен със заповед на здравния министър. От през днешния ден могат да отворят пазарите и борсите в страната. Общините обаче ще би трябвало да наблюдават при какъв надзор се прави продажбата на плодове и зеленчуци, тъй че да се съблюдават епидемиологичните ограничения.

Някои производители на територията на община Петрич, където се създават огромна част от българските оранжерийни краставици и домати, се отхвърлят от част от производството.

Костадин Стаменов също се е отказал от част от продукцията. Причината - вносът е доста огромен и нашата продукция застоява.

Не можем да се състезаваме с страните от Европейски Съюз. В тези страни се подкрепя земеделието, а при нас се мачка. Вносът убива производителя и дребния търговец, мога да кажа и потребителя. Внася се на ниски цени и ние не можем да устояваме на тези цени, сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Стаменов. Според него 80 % от земеделците у нас са на ръба на оцеляването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР