Земеделски производители блокираха Дунав мост при Русе и разляха цистерна

...
Земеделски производители блокираха Дунав мост при Русе и разляха цистерна
Коментари Харесай

Земеделци блокираха „Дунав мост“ при Русе и разляха цистерна с мляко

Земеделски производители блокираха " Дунав мост " при Русе и разляха цистерна с мляко.
 Българска телеграфна агенция
Те проведоха шествие със аграрни машини в региона на граничния пункт.  " Протестите не престават, тъй като няма изясненост какво ще ни предложат на срещата през днешния ден. Исканията ни остават същите. Днес митингът ще продължи до 13:00 часа.
 Българска телеграфна агенция
Правим всичко допустимо да не пречим на останалите жители, само че това е единственият метод да ни чуят ", сподели Милен Коев, ръководител на районния съюз на фермерите " Дунавско зърно ".

Синан Вейсал - представител на браншова камара " Плодове и зеленчуци ", съобщи, че казусът от една страна са прекомерно огромните разноски, а въпреки това - неналичието на достъп до пазара. 

" Нашата страна няма политика нашият производител да си предлага стоката на нашия консуматор ", сподели Вейсал. Деан Тодоров - съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, съобщи, че от бранша стачкуват и поддържат общите претенции.
 Българска телеграфна агенция
" Ако приказваме за бранш отглеждане на животни, настояваме ставките по така наречен " украинска помощ " да бъдат на същата стойност, както бяха през предходната година. За момента няма обезпечен цялостен бюджет. Настояваме и за законодателни промени, които да дадат дълготрайна вероятност в нашия бранш ", изясни Тодоров. 

Той съобщи, че е грехота да се разлее млякото на пътя, само че " не е ли грехота животновъдите да не са получавали средствата си от преработватели и други търговци за интервал от шест месеца и година ". 
 Българска телеграфна агенция
Тодоров сподели още, че в страната има доста малко животни. " Ако през 1989 година е имало 12 млн. овце и кози, сега те са под 800 000. България не може да изхрани личния си народ с продукцията, която имаме ", сподели Тодоров. 
 Българска телеграфна агенция

 Българска телеграфна агенция
Земеделски производители за втори следващ ден излизат на митинги на редица места в страната. Както оповестиха представители от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), времето на протестните дейности ще се усилва с всеки минал ден (освен събота и неделя, когато няма да бъдат затваряни пътища в полза на гражданите), до момента в който не бъдат признати настояванията на земеделците.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР