Земеделски производител на оранжерийни домати от Лясковското село Джулюница потърсиха

...
Земеделски производител на оранжерийни домати от Лясковското село Джулюница потърсиха
Коментари Харесай

Земеделец потърси помощ от омбудсмана за неизплатени 225 635 лева

Земеделски производител на оранжерийни домати от Лясковското село Джулюница потърсиха подпомагане от омбудсмана Мая Манолова поради не изплатена финансова помощ на стойност 225 635 лева за 2014 година. Той е трябвало да получи средствата като отплата поради наложеното съветско ембарго.

„От Великотърновска област осем аграрни производители са кандидатствали за такива обезщетения, пари не са получили единствено моите клиенти. Грешката, позволена от чиновниците на Областната дирекция „Земеделие“, е приета в формален документ“, разясни Павлин Стоянов, юрист на пострадалия Стефан Стефанов, който в землището на Джулюница отглежда 225 000 тона домати на година.

За да получи средствата си, земеделският производител е завел дело в Административния съд. Стоянов разясни, че преди да се произнесе съда, би трябвало да се попълнят още доказателства.

Мая Манолова, която във вторник пристигна в Горна Оряховица още веднъж с трен, съобщи, че е проучила случая, с който беше осведомена още по време на първата си приемна във влака София – Варна. Тя даде обещание да попита Министерството на земеделието за какво администрацията не си е свършила работата. Другата част от въпросите, които бяха сложени пред омбудсмана бяха свързани с банките, които не престават да афишират заеми да изискуеми.

След приемната в Горна Оряховица, Мая Манолова изнесе лекция в зала „ Европа “ в Ректората на Великотърновския университет на тематика: „ Омбудсманът като поръчител на правовата страна “. тя приказва пред младежите по покана на Дипломатически клуб „ Имхотеп “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР