Земеделието у нас има нужда от машини и различна техника.

...
Земеделието у нас има нужда от машини и различна техника.
Коментари Харесай

Дроновете вече помагат и на фермерите на полето

Земеделието у нас има потребност от машини и друга техника. От една страна, тъй като тази, която се употребява в огромната си степен е по-стара и по-ниско производителна. А, от друга, защото продължава да понижава броят на служащите, изключително в селските региони. Това пък е и метод младите да бъдат привлечени да останат и да работят в селското стопанство, където изискванията на труд не са от най-привлекателните. 

Цените на техниката в последните месеци обаче са нестабилни. У нас, да вземем за пример, машините са станали по-скъпи с към двадесетина %. Но клиенти към момента има, сподели и ревюто " АГРА 2022 " в Пловдив, което се организира след две години спиране. Другият проблем е, че има закъснение в доставките на машините - и поради липса на задоволително елементи за сглобяването им, и поради проблемите с веригите за доставки. Затова и производителите на машини, и търговците с тях, са в усложнение да кажат по кое време ще се извърши дадена поръчка и по кое време ще бъде доставена. Не са редки към този момент случаите за закъснение с шест, осем месеца и даже година. 

Но, по този начин или другояче предходната година бе сполучлива за селскостопанските производители и те имат опция да усилят своя машинен парк. От друга страна пък, растежът в цените на електрическата сила, на торовете, прави мъчно за прогнозиране и  развиването на новата селскостопанска година.

Изложението сподели, че

няма задоволително машини на пазара ,

само че земеделците желаят да купуват в този момент, с цел да могат да изпреварят и следващо повишаване на цените. Все отново те преценят, че е по-добре да се влага в този момент, даже и да не се употребява цялата налична техника. В сегашната обстановка не се знае дали, когато ти потрябва ще се откри на пазара. 

Иновациите навлизат от ден на ден в земеделието

се видя и от ревюто в Пловдив. Младите фермери се заглеждат по новата техника и правят оценка опциите й да автоматизира техния труд на полето. Дроновете намират също приложение към този момент и бяха измежду тези, които привлякоха интереса на всички. Използването им към момента е в начален стадий, само че има доста благоприятни условия. Във Франция, да вземем за пример, се експериментира с дронове за разпространяване на пестициди. Това може да докара до по-прецизно отнасяне, както и до понижаване на разходваните количества. 

Очаква се използването на селскостопански дронове да се усилва -

те биха били доста потребни при работа на стръмни сектори от земеделските площи. Тези машини могат да се употребяват, да вземем за пример, и за картографиране на имоти или при наблюдението на стадата в животновъдните ферми, които пасат върху огромни пространства и доста други.

Акцентът тази година в ревюто бе върху предлагането на по-малки машини. Все отново у нас има голям  брой дребни селскостопански производители, с по-малко земя, които мъчно събират средства за нова техника и в този момент имаха опция да видят нещо уместно за тях.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР