Зелевият сок е истинска съкровищница на полезни вещества. По нашите

...
Зелевият сок е истинска съкровищница на полезни вещества. По нашите
Коментари Харесай

Зелевият сок - качества и свойства

Зелевият сок е същинска съкровищница на потребни субстанции. По нашите ширини е извънредно публикувано пиенето на саламурата от киселото зеле, която назоваваме зелев сок. Най-популярното приложение на тази напитка е като средство против махмурлук. Но изгодите от нея не се изчерпват до тук.
Зелевият сок, без значение дали е от кисело или прясно зеле, е незаместим лек. Ползите от него са несравними и несъмнено надвишават негативните му резултати.
Предимствата на сока от кисело зеле се дължат на изобилието от аскорбинова киселина в него - витамин С, който е в пъти повече от тези в сока от свежия зарзават.
Интересното е, че количеството витамин С се усилва цели 4 пъти, в случай че бялото зеле ферментира с алено зеле. В този случай скъпата напитка изобилства и от витамин Р. В нея се съдържа и рутин, който спомага за увеличение здравината на капилярите и понижаване на тяхната пропускливост. 

В националната медицината сокът от кисело зеле се предлага при влошен вкус, ниска стомашна киселинност, мощно изразено намаляване на чревната моторика след интервенции, неврологични болести и при затънал метод на живот.

Сокът от кисело зеле е богат на млечна киселина, която е нужна на организма за естествен метаболизъм на въглехидратите. Тя е незаменима и за пациентите със захарен диабет. За тях е целесъобразно да употребяват зелев сок по няколко пъти дневно, като прибавят към него малко лимонен сок. 
Чудодейната напитка смекчава офанзивите при епилепсия. 

Гаргара със сок кисело зеле или прясно зеле предизвиква оздравителните процеси при простуда, болки в гърлото, фарингит и ларингит. Паралелно с това е целесъобразно да се употребява и по ½ чаша зелев сок 2-3 пъти дневно. 
Народните лечители предлагат сок от зеле и при грип -  за разлика от медикаментите, той е безвреден, укрепва имунната система и има мощно изразен антипиретичен резултат. 

В случай на проблеми с храносмилането, породени от преяждане или корист с алкохол, сокът от кисело зеле оказва помощ за възстановяване на действието на стомаха: усъвършенства секрецията на храносмилателни сокове. 
Напитката е скъпа и при лекуване на гастрит поради мощния си противовъзпалителен резултат. Зелевият сок се предлага и за намаляване.
Според някои учени, потребната течност стопира размножаването на раковите кафези.
Единственият минус на сока от кисело зеле е обвързван с високото наличие на сол в него. Хипертониците би трябвало да бъдат извънредно деликатни при потреблението на тази напитка и никога да не злоупотребяват с нея. 
За тези, за които потреблението на сол в огромни количества е противопоказна, сокът от прясно зеле е превъзходен вид. Разбира се, в него не се съдържат потребните бактерии от ферментацията, само че обсегът на приложението му е по-широк. 
Пресният зелев сок се отличава с куп потребни свойства:
предизвиква заздравяването на рани, наранявания; оказва позитивен резултат върху имунната система; стопира възпалителните процеси; има диуретични свойства; детоксикира черния дроб, елиминирайки резултатите от приема на хапчета, алкохол и други нездравословни компоненти; понижава гаденето;  има слабително действие; предотвратява запушването на кръвоносните съдове и появяването на плаки. Експертите предлагат да започнете с приема на зелев сок в дребни порции: 2-3 с.л. л. Дозата последователно се усилва. Максималното количество, което би трябвало да се е изпие дневно, е 250 мл.
Зелевият сок се употребява на гладно 3 пъти на ден. Приема се леко затоплен, само че не парещ. Забранено е да се поставя сол, с цел да се запазят потребните субстанции в него. Курсът на лекуване е от 1 до 1,5 месеца. С цел намаляване се приема 2-3 седмици. 
Дамите могат да се възползват от изгодите на зелевия сок, прилагайки го непосредствено върху кожата си като маска за лице.
Въпреки безспорните изгоди, потреблението на тази напитка е обвързвана с някои противопоказания и странични резултати:
вероятни алергични реакции (започнете с банкет на 2 супени лъжици); нараснало обособяване на газове - нормално тази реакция е естествена, само че по време на бременност е доста рискова и може да докара до прибързано раждане.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР