Зелето символизира берекет, пари и благополучие, като в същото време

...
Зелето символизира берекет, пари и благополучие, като в същото време
Коментари Харесай

Направете това със зелето и годината ви ще бъде щастлива и богата!

Зелето символизира благодат, пари и благоденствие, като в това време е знак на непримиримост.

Зелката се употребява за храна още от праисторическите времена и се счита за една от най-старите храни. Отглежда се от дълго време и за нея са писали антични писатели. Прародителят на зелето не е прочут сигурно, само че се допуска, че произлиза от един от осемте диви типове, които растели на северното крайбрежие на Средиземноморието, на крайбрежията на южна Англия, Дания и Южна Франция, а ориенталските типове зеле са публикувани на Балканите.

Римляните високо ценели зелето. Писателят Катон предлага потреблението на сурово зеле преди хранене, с цел да се понижи въздействието на алкохола и да се усъвършенства храносмилането. Римляните също вярвали, че зелето предотвратява меланхолията и го употребявали за компреси за рани и разнообразни пострадвания.

Има доста вярвания на хората в магическата мощ на зелето: Ето някои:

Ако желаете да разберете за кого ще се омъжите, вържете очите си и дано някой ви води до градина със зеле. Там, изберете една зелка, без да я търсите и я изкоренете и по-късно проверете корените. Ако те са равни, ще се омъжите за добър мъж, а в случай че не са, вашият брачен партньор ще бъде противен. Същото важи и за мъжа, каква жена ще избере.

Също по този начин значимо е по корена да има доста почва, тъй като колкото повече почва има, толкоз по-богат ще бъде брачният партньор ви.

Ако засаденото зеле не оформи глави, а единствено семе, това е знак за гибел в фамилията.

А, с цел да ви стартира добре годината, с цел да ви бъде щастлива и изобилна, на първи януари от новата година е належащо да се яде единствено зеле, тъй като то очевидно има магическа мощ и подсигурява положителния старт на годината.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР