Зеленски предупреди за тежка нощ, той отново отказа да се

...
Зеленски предупреди за тежка нощ, той отново отказа да се
Коментари Харесай

Ден трети от войната: Боеве по улиците на Киев

Зеленски предизвести за тежка нощ, той още веднъж отхвърли да се изтегля
Ден трети от съветската офанзива в Украйна, боевете от през вчерашния ден се придвижиха по улиците на Киев. Нощта е била тежка за жителите на столицата, която е била подложена на ракетен обстрел.

П резидента Володимир Зеленски сподели в послание, че съветската войска ще се опита да нападна и да превземе Киев през нощта .

„ Ние не можем да изгубим столицата. Обръщам се към нашите бранители, мъже и дами по всички фронтове: тази нощ, врагът ще се опита да употребява всички сили, с цел да разбие нашата опозиция допустимо най-бързо, най-сурово и най-нечовешки “.

„ Днес беше сложен, само че смел ден. Ние се сражавахме за нашата страна по всички фронтове, на юг, на изток, на север и в доста градове в нашата красива страна “, добави той, разяснявайки хода на сраженията във вчерашния ден.

Вчера Зеленски беседва и с редица високопоставени западни водачи, по-специално президента на Съединени американски щати Джо Байдън, президента на Франция Еманюел Макрон и канцлера на Германия Олаф Шолц. „ Обясних какъв отговор чакат още украинците на тази експанзия. Приех повече помощ и поддръжка. Една забележителна помощ за нашата страна “, сподели Зеленски. „ Нашата съществена цел е да сложим завършек на това клане “, добави той.

Има информация, че боевете са от съвсем всички страни на града. Съобщава се за гърмежи и пукотевица . Има данни, че се стреля и в центъра на украинската столица. Води се борба и от другата страна на Днепър. Бомбоубежищата са претъпкани.

В Киев поради боевете на бул. „ Победа “ метрото няма да работи.

Пристигат известия, че ракети се изстрелват по Украйна от Черно море. Съобщава се и за въздушни удари в редица региони, като явно ескалация на насилието.



Снощи Съединени американски щати са предложили помощ за евакуацията на Зеленски от Киев, само че той е отказал, оповестява „ Вашингтон пост “.

Съобщава се за боеве сред намиращите се в региона на централния бул. на града метростанции, където е дислоцирана охраняващата Генералния щаб 101-а украинска бригада.

Рано тази заран бе оповестена въздушна паника и в най-населения град в Западна Украйна - Лвов, както и в Червоноград.

Малко по-рано бяха включени сирените за въздушна заплаха в Харков и Луцк.

Междувременно Русия блокира резолюция на Съвета за сигурност в Организация на обединените нации, която осъжда съветското навлизане в Украйна, а непрекъснатият представител на Русия Василий Небензя назова текста антируски и антиукраински.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР