Зеленски отправи днес предложение към руския си колега Владимир Путин

...
Зеленски отправи днес предложение към руския си колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Зеленски отправи първа покана към Путин за среща

Зеленски насочи през днешния ден предложение към съветския си сътрудник Владимир Путин за пръв диалог посред им, призовавайки западните водачи да посредничат, оповестява АFP, пре.
" Искам да се обърна към съветския президент Владимир Путин. Трябва да приказваме? Ние го вършим. Нека го създадем ", сподели Зеленски във видеообръщение.
Бившият смешен артист, който беше определен с голямо болшинство през априлските президентски избори, прикани за среща с съветския мощен, която да включва американския президент Доналд Тръмп и други западни водачи.
Той предложи да се разиска анексираният от Русия Крим и спорът в Източна Украйна, където украинските сили се борят с подкрепяните от Русия сепаратисти.
Зеленски съобщи при встъпването си в служба през май, че приключването на войната на изток и връщането на анексираната територия на Украйна е негов приоритет.
Досега Зеленски не се е срещал с Путин, а съветският водач разяснява, че актьорският гений на Зеленски не компенсира неналичието на политически опит.
" Да обсъдим на кой принадлежи Крим и кой не е в региона на Донбас, " сподели Зеленски, базирайки се на източната зона на спора.
Около 13 000 души бяха убити в спора в Източна Украйна, който избухна през 2014 година
Киев и неговите западни поддръжници упрекват Русия в ориентиране на войски и оръжия през границата, с цел да разпалва пламъците на спора. Москва отхвърля всяко военно присъединяване, макар доказателствата за противното.
Процесът за мир, включващ Германия, Франция, Русия и Украйна, е в застой. През юни френският президент Еманюел Макрон съобщи, че е допустимо да се проведат нови диалози със същите страни участници.
Зеленски предложи в мненията си към Путин новите договаряния да включват и Съединени американски щати и Англия, които са мощни поддръжници на Киев.
" Предлагам следния състав за диалози: аз, вие, американският президент Доналд Тръмп, английският министър председател Тереза Мей, немският канцлер Ангела Меркел (и) френският президент Еманюел Макрон ", сподели Зеленски.
Москва съобщи, че не е подготвена неотложно да разяснява опцията за такива диалози, като назова предлагането на Зеленски " безусловно нов формат ".
" Първо е належащо да се разбере дали сходна среща има някакви вероятности ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред публицисти.
" Това е нова самодейност. Разбира се, че ще бъде прегледана, само че към този момент не мога да изразя никаква реакция ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР