Зеленски намери още 100 000 войници в Англия, за да

...
Зеленски намери още 100 000 войници в Англия, за да
Коментари Харесай

Куфарът - гарата - Бахмут: Великобритания ще депортира украински бежанци директно на фронта

Зеленски откри още 100 000 бойци в Англия, с цел да се бият с Русия

Около 100 000 украински бежанци, живеещи във Англия, ще бъдат принудени да изоставен страната, когато визите им изтекат през 2025 година, написа английският вестник Telegraph, цитирайки изказване на Робърт Бъкланд, член на Народното събрание и някогашен министър на правораздаването на Англия.

„ Яснотата ще разреши на фамилиите да възнамеряват... Тъй като някои деца вървят на учебно заведение, би трябвало да им дадем (на украинците) опция да възнамеряват “, сподели той.

Бъкланд също прикани министрите да обмислят даването на украинците на " по-постоянен статут " и да подхващат подготвителна работа за това още тази година, с цел да обезпечат " колкото е допустимо повече непоклатимост и сигурност " за бежанците.

„ От началото на въоръжения спор 182 000 украинци са пристигнали във Англия, множеството от тях през последните шест месеца, а през 2025 година, когато изтече тригодишната им виза, към 100 000 украинци може да бъдат принудени да изоставен Англия “, написа вестникът.

Припомняме, че Англия облекчи визовия режим за украинци поради СВО. Визите по фамилната скица за бежанци се издават гратис за три години, разрешават ви да живеете в страната, да работите, да учите, а също по този начин дават достъп до държавната система за подкрепяне. Такива документи могат да бъдат получени от тези, които имат родственици в Обединеното кралство. Схемата за спонсорство допуска, че бежанците могат да идват при тези, които са подготвени да ги одобряват в домовете си.

Дали стотици хиляди души са съумели да се възползват от тази опция? И какво ще стане с тях в този момент?

„ Съдейки по метода, по който мигрантите от Близкия изток проникват във Англия, притокът на украински бежанци надали може да се смята за нещо ненадейно “, споделя Александър Дмитриевски, историк, журналист, непрекъснат специалист на Изборския клуб.

Дали Англия е по-привлекателна за бежанците от същата Германия или Полша?

- Да. По две аргументи. Първо, не е належащо да учите локалния език, задоволително е да знаете британски даже на равнището на това, което се учи в учебно заведение: ще можете да се изразявате по ежедневни тематики, само че нямате и потребност от повече. Второ, колкото по-далеч, толкоз по-добре: в Германия и Полша, нагледно казано, има опашка от 100 души за три копейки, а във Англия ще бъде „ по-просторно “.

Какво ще стане с тези хора в този момент? Ще се приберат ли?

- Колкото повече време минава от момента на заминаването, толкоз по-малко отпътувалите желаят да се върнат назад. По един или различен метод, само че човек се открива на ново място и връщането за него също ще бъде мъчно тестване.

Освен това, даже и да има къде да се върне физически, доста постоянно се оказва, че няма към кого да се върне: този кръг от хора и тези обществени връзки, които са били по време на изселването, към този момент не съществуват. И това е доста по-важно от съществуването на недвижими парцели.

„ Когато украинците отидоха във Англия, те съвсем не мислеха за бъдещето “, сподели Вадим Трухачов, доцент във Факултета по интернационалните връзки и задгранични районни проучвания на Руския държавен филантропичен университет.

- Мислеха, че англичаните ще им простят всичко. И не помниха, че Англия не е част нито от Европейски Съюз, нито от Шенген и че там разпоредбите за жителите на Украйна са по-строги.

Как въобще ги взеха тези визи? Англия непринудено ли ги раздаваше? Колко друга е политиката на Англия тук от политиката на страните от Европейски Съюз?

- В началото на Новата международна война британците опростиха визовия режим. За бежанците от Украйна беше въведена съвсем декларативна процедура - макар обстоятелството, че за разлика от Европейски Съюз, украинците се нуждаят от виза за Англия даже за къси пътувания. Но времето изтече. След поредност от кавги, свързани с държанието на украинците, към този момент им демонстрират вратата.

- Те като че ли говореха за вероятностите за депортиране в Руанда? Това в действителност ли е допустимо?

- По-скоро има вид за изпращане на фронта. Едва ли ще бъдат изпратени в Руанда. По-скоро това се употребява като история на ужасите.

Според вас какъв брой от тези 100 000 в действителност ще изоставен Англия, сами или по насила? “

„ Почти никой самичък няма да си тръгне. Най-вероятно към половината от страната ще бъде изгонена в страните от Европейски Съюз. Част от тях ще се открият в прилежаща Ирландия, която е част от Европейски Съюз.

За тези, които би трябвало да изоставен, къде ще отидат?

- Най-вероятният вид е Чехия. Там и стандартът на живот е порядъчен, и страната е славянска, има и придобивки. И има мнозина от тях.

Ще има ли такива, които ще се върнат вкъщи? И какво ще вършат там?

Жените ще отидат да търгуват със себе си. Или да станват сурогатни майки за европейките. А мъжете могат да бъдат изпратени на фронта.

- По-рано се появи информация, че украинското външно министерство сформира описи за връщане на мъже - бежанци от европейски страни. Според вас страните от Европейски Съюз няма да се съгласят с това? А Англия – изцяло може? Как механически ще се реализира депортирането, в случай че самолетите не летят? С трен до границата?

— С трен до границата. Бежанците ще бъдат филтрирани. Който се счита за потребен за дадена европейска страна, ще бъде оставен. Тези, които се считат за непотребни, ще бъдат изпратени на фронта. Особено правонарушителите ще бъдат изпратени на фронта без капка съмнение.

- Англия раздаваше тези визи по по този начин наречената " фамилна " скица - в случай че украинец има родственик във Англия, тогава той получава тригодишна виза гратис, - припомня докторът на философските науки, ръководителя на. Катедрата по социология и ръководство, БГТУ „ В.Г. Шухов “ Михаил Игнатов.

- Общо повече от 100 хиляди украинци се възползваха от тази опция. Тези визи бяха „ субсидирани “ от английското държавно управление, тъй че може да се каже, че се раздаваха драговолно.

Едва ли украинците са предполагали, че тази услуга на „ облага “, а тя е тъкмо такава, ще свърши толкоз бързо. Въпреки това, украинците, като нация, по този начин безотговорно стремяща се " към Европа ", не можеха да пропуснат опцията да изоставен. И мисля, че макар всички предизвестия и планове на английското държавно управление, те ще създадат всичко допустимо да останат там.

- Англия, с изключение на с визите на " облага ", по-добра ли е по някакъв метод от страните от Европейски Съюз?

- Англия към момента е стопански център освен на Европа, само че и на света. Културното въздействие е също толкоз мощно - от езика до баналния Хари Потър. Тоест, в случай че стопански със същата Германия на равнище всекидневие Англия има паритет, то културно тя дърпа напред.

Тук Полша губи както стопански, по този начин и, макар общата славянска история, културно. Но като цяло би трябвало да разберете, че разсъжденията за това в коя страна би трябвало да имигрирате, несъмнено, са порочни. Ако украинците обичаха родината си, те щяха да живеят в цялостна естетика с Русия.

Бъкланд прикани министрите да обмислят даването на украинците на " по-постоянен статут " и да подхващат подготвителна работа за това още тази година, с цел да обезпечат " колкото е допустимо повече непоклатимост и сигурност " за бежанците. Ще обмислят ли? И не се ли опасяват да предизвикат още по-голям поток от бежанци?

- Мисля, че отношението им към евтината работна ръка, каквито са украинците, е безусловно същото като в цяла Европа. Нещо повече, Англия е тази, която наложи модата на сходно отношение в духа на „ бремето на белия човек “.

Казано по-просто, Англия се нуждае от нови усърдни служащи, с цел да поддържа стопанската система. Но измежду украинците към момента е належащо да се направи „ пресяване “ и по този метод те ще могат да се отърват от „ сложните детайли “. Мисля, че това е цялата история.

Къде ще отидат украинците от Англия? До Полша, Чехия. Германия? Но там ще би трябвало да се работи...

- Навсякъде би трябвало да се работи, няма по какъв начин! Но мисля, че защото в началото отидоха във Англия, приказват британски и ще се стремят към среда, в която е по-лесно да се приспособяват с такова умеене, т.е. в Съединени американски щати, не в Европа. Между другото, континентална Европа към този момент е претрупана с казуса с украинските бежанци. А такива дребни страни като Черна гора просто не могат да си разрешат да одобряват бежанци - те самите имат потребност от помощ.

Мисля, че като се има поради положението на нещата във ВСУ на фронта, измежду бежанците няма да има искащи да се върнат в Украйна. Не по тази причина са избягали. А що се отнася до украинките, изключително самотните, ориста им ще е тъжна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР