Зелено движение поиска изслушване на президента на Украйна Володимир Зеленски.

...
Зелено движение поиска изслушване на президента на Украйна Володимир Зеленски.
Коментари Харесай

"Зелено движение" поиска българския парламент да изслуша Зеленски

" Зелено придвижване " изиска чуване на президента на Украйна Володимир Зеленски. Какви са аргументите за настояването им - тематиката в " Денят стартира " разяснява Владислав Панев, съпредседател на " Зелено придвижване " и народен представител от " Демократична България ". Такова чуване към този момент беше извършено в няколко национални Народното събрание от Европейски Съюз и Северна Америка, изясни Панев.



Смятам, че е нужно да чуем гледната точка на господин Зеленски за войната в Украйна. Руската позиция я чуваме всеки ден от Костадин Костадинов и неговите сътрудници. Така че, това е една естествена стъпка да получим информация от първа ръка.

Не знам дали се върви в посока военна помощ към Украйна. Според мен е разумно да помогнем с отбранителни оръжия, в това число бронежилетки, които избавят човешки животи, добави той.

Той разяснява и визитата на американския министър на защитата Лойд Остин у нас. Предполагам, че това е знаково посещаване, защото България е източна граница на НАТО и тези граници би трябвало да бъдат подкрепени, изясни Панев. Според него, риск за сигурността има, само че той е най-малък. На първо място, е належащо да се направи диверсификация на газовите доставки и понижаване на зависимостта ни от съветски горива, което ще усили националната сигурност.

Не сме във форсмажор, инфлацията е на процедура вносна, тя е в целия свят, добави Панев. Въпросът е приходите да порастват изпреварващо по отношение на инфлацията, счита той.

Панев разяснява и абсурда към ареста на ръководителя на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.

Смятам, че през годините има задоволително насъбрана информация за рекет от страна на държавната власт върху бизнеса, върху хората. Най-вероятно Министерство на вътрешните работи има явен проект, който ще си проличи в идващите дни. Арестът на Бойко Борисов и освобождението му след 24 часа демонстрират, че българската прокуратура не се е трансформирала.

Реакцията на прокуратурата беше предивидима, добави Панев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР