Зелено движение“ напуска коалицията ПП-ДБ. Това стана ясно от съобщение

...
Зелено движение“ напуска коалицията ПП-ДБ. Това стана ясно от съобщение
Коментари Харесай

Преди да бъдат извадени, Зелено движение напуска коалицията ПП-ДБ 


„ Зелено придвижване “ напуща обединението ПП-ДБ. Това стана ясно от известие на уеб страницата на партията.

Според източници на Еко Новини обаче, партията, на която ръководител е Тома Белев, е била пред изключване от обединението, поради многото кавги, които еколозите сътвориха. Затова от „ Зелено Движение “ са решили да изпреварят събитията и да разгласят, че сами напущат ПП-ДБ.

Еколозите бяха недоволни от това, че в кабинета Денков не получиха поста министър на екологията и неведнъж техни деятели се изказваха в обществените мрежи срещу обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Освен министър, зелените от кръга на Белев останаха единствено с един народен представител в Народното Събрание, което ги лиши от ред привилегии, които имаха по време на кабинета Петков, когато Борислав Сандов беше министър на околната среда и водите, а Тома Белев него заместител.,пише еконовини

Решението да се отделят идва единствено ден откакто зелените проведоха „ Национален митинг “ против измененията в Закона за поощряване на вложенията, на който съумяха да съберат едвам 20 души.

Двайсет зелени стачкуваха против Закона за поощряване на вложенията

За последно „ Зелено Движение “ се е явявало единствено на избори през 2017г., когато получиха едвам 0. 4%, равняващи се на 18-19 хиляди гласа, и в никакъв случай през историята си, от 2008г. насам, не са достигали заветния 1%, който им обезпечава дотация.

Може би зелените ще търсят поддръжка в левия бранш, каквато е и зелената идеология съгласно политическите науки, и където са позиционирани екологичните партии в цяла Европа.

Според изявления в медиите има и опция зелените да се коалират за идния избор още веднъж с „ Да, България “ и „ ДСБ “, в случай че последните две изоставен обединението с „ Продължаваме промяната “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР