Зеленият сертификат за България ще бъде необходим вероятно още около

...
Зеленият сертификат за България ще бъде необходим вероятно още около
Коментари Харесай

Съветник на премиера: Здравният сертификат ще ни трябва още месец

Зеленият документ за България ще бъде нужен евентуално още към 1 месец.

Това предвижда пред Нова телевизия професор Радка Аргирова, която е консултант на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19.

По думите й пикът на петата вълна ще бъде доближат към 8-10 февруари.

„ При 11 000 инфектирани не може да бъде отстранен зеленият документ. Когато обаче този брой намалее, ще спадне и заболеваемостта. А тогава ще спадне и индикаторът, по който решаваме какво да създадем – броя на интензивните кревати. Когато този брой намалее, ще отпадне и зеленият сертификат”, акцентира тя.

Ваксинирането продължава, а и самият темперамент на разновидността Омикрон дава по-малко затруднения. Този вид протича по-леко, безапелационна е тя.

„ Зеленият документ ще остане единствено там, където има огромно скупчване на хора или ще има ограничавания в броя на посетителите. Никой няма желание да тормози хората, само че това се налага”, акцентира професор Аргирова и добави, че имунизацията все още е доброволна и здравните управляващи изключително държат на това.

Регистрираните за последния ден случаи на COVID-19 в страната са 11 143 при направени 40 863 теста, демонстрират данните, оповестени в Единния информативен портал.

87 души са изгубили борбата с заболяването. С това жертвите на пандемията доближиха 33 405 от появяването на ковид. За последното денонощие са излекувани 4354 души, с което общият брой на оздравелите от COVID-19 доближи 678 768.

841 са новопостъпилите в болнично заведение, от тях 85,37 на 100 не са имунизирани. Общо приетите в болница са 5799, от тях 533 в интензивно поделение.

Общо в страната са сложени 4 173 659 дози ваксини против ковид, в това число 8192 за последния ден. Броят на лицата със приключен цикъл на имунизация е 1 999 666, от тях 615 816 са получили бустерни дози.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР