Зеленият сертификат за България ще бъде необходим още, предполагам около

...
Зеленият сертификат за България ще бъде необходим още, предполагам около
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Зеленият сертификат ще е необходим още месец

" Зеленият документ " за България ще бъде нужен още, допускам към 1 месец ". Това съобщи в ефира на  проф. Радка Аргирова, която е консултант на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19. По думите й, пикът на петата вълна ще бъде доближат към 8-10 февруари.

" При 11 хиляди инфектирани не може да бъде отстранен " зеленият документ ". Когато обаче този брой намалее, ще спадне и заболеваемостта. А тогава ще спадне и индикаторът, по който решаваме какво да създадем – броя на интензивните кревати. Когато този брой намалее, ще отпадне и " зеленият документ. Ваксинирането продължава, а и самият темперамент на разновидността Омикрон дава по-малко затруднения. Този вид протича по-леко ", уточни тя. 

Според нея, " зеленият документ " ще остане единствено там, където има огромно скупчване на хора, или ще има ограничавания в броя на посетителите.

" Никой няма желание да тормози хората, само че това се постанова ", акцентира професор Аргирова и добави, че имунизацията все още е доброволна и здравните управляващи изключително държат на това. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР