„Зеленият сертификат за България ще бъде необходим още, предполагам около

...
„Зеленият сертификат за България ще бъде необходим още, предполагам около
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Зеленият сертификат ще е необходим още месец

„ Зеленият документ за България ще бъде нужен още, допускам към 1 месец”. Това съобщи съветникът на премиера Кирил Петков - проф. Радка Аргирова в ефира на " Народоосвободителна въстаническа армия ".

Проф. Аргирова счита, че пикът на петата вълна ще бъде доближат към 8-10 февруари.

„ При 11 хиляди инфектирани не може да бъде отстранен зеленият документ. Когато обаче този брой намалее, ще спадне и заболеваемостта. А тогава ще спадне и индикаторът, по който решаваме какво да създадем – броя на интензивните кревати. Когато този брой намалее, ще отпадне и зеленият сертификат”, сподели тя.

Съветникът на премиера заяви, че " Омикрон " протича по-леко и дава по-малко затруднения.

„ Зеленият документ ще остане единствено там където има огромно скупчване на хора, или ще има ограничавания в броя на посетителите. Никой няма желание да тормози хората, само че това се налага”, добави проф. Аргирова.

Тя разяснява и случая във Враца от през вчерашния ден. Според нея би трябвало да има ясни правила и екип, който да преценя какво е положението на пациентите.

Проф. Аргирова заяви, че съвещанието на групата, която ще разисква ограничаващите ограничения и зеления документ няма да бъде предавано, тъй като " не желаеме да замязва на шоу ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР