Зеленият сертификат в България вече е въведен. Той е въведен

...
Зеленият сертификат в България вече е въведен. Той е въведен
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Отказът от въвеждането на зелен сертификат в НС е срам и позор

Зеленият документ в България към този момент е въведен. Той е въведен за огромна група български жители, в това число и нашите деца, които вървят на учебно заведение. Децата, които нямат подобен документ, не вървят на учебно заведение. Дали една мярка е дискриминационна или не, не може да бъде решено от нас. Това съобщи от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По думите му е неясно тематиката за зеления документ да се трансформира в политика.

„ В България от COVID-19 починаха близо 30 000 души. България е преди всичко по смъртност в Европейски Съюз от COVID-19. България е на второ място в света по смъртност от COVID-19. Когато приказваме за дискриминация и права, би трябвало да кажем, че най-висшето право, обезпечено в българската конституция, е правото на живот. Посегателството върху човешкия живот се санкционира като най-тежко закононарушение. Ролята на зеления документ е една единствена – всеки един от нас, който го има, подсигурява, че с контактите си с хората, които той има, той не прави посягане върху техния живот и здраве. Всеки, който не има зелен документ, слага под сериозен риск живота и здравето на хората, с които той поддържа връзка. Срам и срам е това, което се случва в Народното събрание “, акцентира проф. Ангелов.

Според него България е единствената страна, която не съблюдава международната просвета. Той посочи, че е неприемливо в България да важат разнообразни правила.

„ Не е възможно ние да мълчим за това, че българските деца не вървят на учебно заведение, когато нямат зелен документ. Защото са такива заповедите “, безапелационен бе той.

Народният представител се обърна към съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, като му напомни за настоящата обстановка в Канада.

„ Г-н Петков, в Канада условията за влизането в канадския парламент са цялостен имунизационен цикъл. Пълен цикъл след 14 дни след слагането на ваксина. Същите правила важат и в Харвард. Затова преди няколко дни приканих точно вашата политическа партия, в този момент е моментът да дадем явен знак от тази естрада на всички хора, че българските депутати са равни с всички останали. Ние не сме богоизбрани, не сме богопомазани. Ние сме равни с българските жители “, сподели още Ангелов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР