Зеленият сертификат ще бъде необходим още месец, тъй като пикът

...
Зеленият сертификат ще бъде необходим още месец, тъй като пикът
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Зеленият сертификат ще е необходим още месец

Зеленият документ ще бъде нужен още месец, защото пикът на Омикрон следва напълно скоро. Очаква се 8-10 февруари да бъде върховата точна на петата вълна, след което заболеваемостта ще стартира да пада. Това съобщи в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия професор Радка Аргирова, консултант на премиера за битка с пандемията. Тя разясни, че това към този момент е било разисквано с Петков.

Документът за имунизирани ще остане единствено там, където има огромно скупчване на хора. Другият вероятен вид е да се лимитира потенциалът на местата, до които се позволяват хора. Експертът разясни обаче, че при над 11 000 инфектирани не може да бъде отстранен зеленият документ.

" Когато заболеваемостта се намали, тогава ще спадне и индикаторът, по който решаваме какво да създадем – броя на интензивните кревати. Когато този брой намалее, ще отпадне и зеленият сертификат”, добави професорът.

„ Ваксинирането продължава, а и самият темперамент на разновидността Омикрон дава по-малко затруднения. Този вид протича по-леко”, безапелационна е тя.

Експертът подсети, че имунизацията остава доброволна и здравните управляващи изключително държат на това.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР