Зеленият ров, който е една от характерните черти на софийската

...
Зеленият ров, който е една от характерните черти на софийската
Коментари Харесай

Столична община увери - ровът на Кристал се запазва

Зеленият трап, който е една от присъщите черти на софийската градина " Кристал ", ще съществува и след ремонта на пространството, който тече сега.
В това увериха от Столичната община, както и от проектантския екип, създал обновлението на пространството.
Поредните пояснения за ремонтите в центъра на София се постановиха, откакто във Фейсбук бяха публикувани фотоси от градината, на които се вижда, че в рова са насъбрани купчини с пръст.
Опасението на консуматори на обществената мрежа е, че ровът ще бъде напълнен и подравнен с горното равнище на градината. " По план релефът на градината " Кристал " се резервира.

Предвижда се обаче замяна на хумусния пласт на зелените площи и тъкмо това се прави сега. Отнема се остарелият хумус, който към този момент е изгубил качествата си и ще се постави нов 10-сантиметров пласт ", разяснява пред Mediapool един от проектантите арх. Методиева от студио " А.Д.А. ", което е създател на плана за ремонт на центъра.
Тя добави, че сега в рова е насъбран хумусът за цялата градина, който в следствие ще бъде разпределен. Арх. Методиева добави, че и камъните, които се намираха в рова преди започването на ремонта, ще бъдат върнати на местата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР