„Зеленият ринг“ на София вече има проект за подробен устройствен

...
„Зеленият ринг“ на София вече има проект за подробен устройствен
Коментари Харесай

„Зеленият ринг“ на София вече има проект за подробен устройствен план

Зеленият кръг “ на София към този момент има план за обстоен организационен проект. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя разясни, че той свързва с нов линеен парк, вело и пешеходна алея „ Слатина “ с „ Изток “ и Борисовата градина. Включва 3,1 км велоалея, пешеходни алеи, 30 000 кв. м нови зелени площи , 2 терена, които се резервират за детска градина и ясла и места за публично обслужване.

„ Споразумението ни с министъра на превоза е, че след приемането на проекта Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ ще трансферира 61 дка от терените на остарялата жп линия на Столичната община, а 3 дка ще останат благосъстоятелност на НКЖИ “, добави Фандъкова. Всички мнения по плана, които се получат по време на публичните разисквания, ще бъдат прегледани от експертен съвет и по-късно проектът ще бъде импортиран в Столичния общински съвет.

„ Целта на "Зеления кръг " е да създадем обособено и безвредно трасе за различно напредване, което свързва кварталите и огромни градски паркове. Първият стадий от него е трасето от „ Слатина “ до гара „ Пионер “, идващите са продължение на велоалеята през Борисова градина и НПЗ „ Хладилника “ до Южен парк “, изясни още столичният кмет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР