Зеленият ринг на София ще свърже Борисовата градина при район

...
Зеленият ринг на София ще свърже Борисовата градина при район
Коментари Харесай

Зеленият ринг на София ще включва над 3 км велоалеи

Зеленият кръг на София ще свърже Борисовата градина при регион „ Изгрев “ с регион „ Слатина “ посредством пешеходна и веловръзка.

„ Целта на цялостния план е да изградим опция за напредване на софиянци с колела за възстановяване на качеството на въздуха “, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Общо 10 хиляди кв/м е площта на велоалеята с обща дължина малко над 3 км. Зелените площи за публично прилагане ще бъдат над 30 хиляди кв/м, посочи Фандъкова. Зеленият кръг ще свърже двата региона по трасетата на някогашните жп линии през Борисовата градина, кв. „ Хладилника “, и „ Южен парк “.
" > " > Шеги в мрежата за огромните паркоместа на " Патриарха ": #Хубаво е, само че не е готово " > С този хаштаг стотици консуматори означиха финала на следващия ремонт в София
Кметът напомни, че основният проектант на столицата Здравко Здравков е получил задачата да предложи решение, тъй че да може да се употребява цялото трасе на някогашната жп линия, да се построи велоалея по продължение на цялото трасе, както и пешеходни зони.

Първият сектор е цялостен линеен парк.
Снимка: БГНЕС
По думите на кмета съсобственик на тези терени е Министерството на превоза, от което Столичната община желае да получи трасето от „ Слатина “ до гара „ Пионер “.
Ще дава отговор ли на стандартите велоалеята на бул. " Тодор Каблешков " в София? От съдружие "Велоеволюция " намират неточности в плана за уголемение на пътната артерия
„ Условието да получим в благосъстоятелност 60 дка от това трасе беше да имаме Подробен организационен проект, който да бъде признат. Главният проектант Здравков и неговият екип приготвиха план на Подробен устройствен план за трасе с малко над 3 км дължина с повърхност от малко над 60 дка. Около 3 дка остават за притежателя, който ще има грижата да ги стопанисва въз основата на признатото решение “, обясни столичният кмет.
Снимка: btvnovinite.bg
Общината приготвя социална поръчка за разработване на абстрактен план, който след влизане в действие на Подробен устройствен план да стане обект на процедура по възлагане на строителство. Това ще даде опция за създаване на алейно осветяване, „ джобове “ за сядане, преобразяване на зоната в градско пространство, което да е обичано на хората, сподели основният проектант.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/shte-otgovarja-li-na-standartite-veloalejata-na-bul-todor-kableshkov-v-sofija.html

Той осведоми, че предстоят процедури за публични съвещания и по-късно планът за Подробен устройствен план би трябвало да влезе в комисиите на СОС.

Има и предложение за така наречен „ зелени улици “ за пешеходците през всеки летен уикенд. При тях няколко сектора от основни булеварди в центъра на столицата ще бъдат затваряни за коли през летните уикенди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР