Зеленият билет се въвежда при показания на 2 станции за

...
Зеленият билет се въвежда при показания на 2 станции за
Коментари Харесай

Отговарящ за екологията в София общински съветник не вижда твърде мръсен въздух

Зеленият билет се вкарва при показания на 2 станции за над 200 микрограма фини прахови частици. Това съобщи общинският консултант на ГЕРБ и ръководител на екокомисията към Столичния общински съвет (СОС) Лорита Радева в светлината на следващи предизвестия поради замърсен въздух. Всъщност, от думите на Радева пред Българска национална телевизия излезе, че замърсяването още не е „ извънредно високо ”.
Използвайте градския превоз, а не персонални коли, недейте да ползвате отопление на твърдо гориво. Това приканват от Столична община поради следващия ден на съществено замърсяване на въздуха в столицата, което се трансформира в гъста мъгла.
Изрично има известие, че ще се вършат инспекции по градежи, където има " генериране на излъчвания ". Ще има и изключителни инспекции на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с прахови частици. Но Радева се оплака, че санкциите не се събират.
Иначе гражданската платформа следене на положението на въздуха в София AirSofia демонстрира повишени стойности на фините прахови частици на всички места в столицата. Най-зле сутринта, към 7:30 часа, наподобяват нещата в „ Овча купел ”, „ Лагера ”, „ Сухата река ”, „ Младост 1 ” и „ Младост 2 ” – 500 микрограма. Данните от платформата обаче не се признават за публични от Столична община. А Радева изясни, че поради водните частици при мъгла данните на сензорите на AirSofia трябвало да се поправят, което не се правело.
Всъщност Лорита Радева удостовери, че на станцията в „ Младост ” равнището на фини прахови частици е над 50 микрограма. Тя изиска сравнението да става „ въз основата на усреднените стойности ”. Но съобщи, че през вчерашния ден имало 3 пъти превишаване единствено на станцията в „ Надежда ”. А в случай че имало за един ден над 200 микрограма на две станции, преди зелен билет се вкарва гратис паркиране на буферните паркинги – и през днешния ден, 9 декември, това няма да го има, тъй като стойностите били „ гранични ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР