Зелените влизат в правителството за първи път, присъединявайки се към

...
Зелените влизат в правителството за първи път, присъединявайки се към
Коментари Харесай

За първи път Зелените ще участват в управлението на Австрия

Зелените влизат в държавното управление за първи път, присъединявайки се към консерваторите на Курц, заяви „ Deutsche Welle ”.
Австрийските консерватори и Зелените оповестиха съглашение за сформиране на държавно управление след седмици на договаряния. Смятан за „ опит “ от локалната преса, това е първото включване на Зелените в австрийското държавно управление.
Лидерът на Австрийската консервативна национална партия (OVP), Себастиан Курц, на който беше възложен мандат да образува кабинет, изрази през декември 2019 година желанието си да образува устойчиво държавно управление доникъде на януари.
След заключителни полемики с опозиционната партия на Зелените, беше обявено, че и двете страни са постигнали съдружна договорка.
В Австрия се организираха предварителни парламентарни избори на 29 септември. Според дефинитивни данни на Министерството на вътрешните работи, партията на Курц завоюва с 37,5 % от гласовете. След диалозите с всички политически партии, показани в Народното събрание на страната, Курц разгласи на 11 ноември, че партията му ще стартира договаряния за образуване на съдружно държавно управление със Зелената партия, която реализира четвърто място с връх от 13,9 % от гласовете.
Според известията това ще е първият път, когато партията на Зелените ще бъде на власт, откакто съюзът на Курц се разпадна при политически скандал - наименуван от медиите „ Скандал с Ибиса “, който провокира предварителните избори през септември 2019 година
Шефът на Зелените Вернер Коглер по-рано съобщи, че всички съществени въпроси, които са разделяли неговата партия и консерваторите, са разчистени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР