Зелените в Германия достигнаха рекордно високо ниво на подкрепа, нареждайки

...
Зелените в Германия достигнаха рекордно високо ниво на подкрепа, нареждайки
Коментари Харесай

Зелените в Германия почти изравниха християндемократите по подкрепа

Зелените в Германия доближиха рекордно високо равнище на поддръжка, нареждайки се единствено с един пункт зад консерваторите на канцлерката Ангела Меркел, демонстрира оповестено през днешния ден изследване, представено от Ройтерс.

Анкетата, извършена от социологическия институт "Форшунгсгрупе вален " за телевизия Цет Де Еф, демонстрира, че Зелените имат поддръжка от 26 %. Това е най-високия им резултат, откогато се вършат сходни изследвания през 1991 година Социалдемократите, които са съдружни сътрудници на Меркел, са надалеч обратно на трето място с 13 %.

На изборите за Европейски парламент през май Зелените се подредиха на втора позиция в Германия.

Социологическите данни са следващото удостоверение, че немският политически набор става все по-фрагментиран, което принуждава политиците да подписват сложни многопартийни покупко-продажби, с цел да сформират държавни управления на национално и районно равнище.

Сложната парламентарна аритметика след националните избори през 2017 година докара до съдружни договаряния, траяли повече от шест месеца.

Резултатите от изследването може да засилят натиска върху социалдемократите да сложат завършек на съюза си с Меркел на национално равнище.

Много анализатори считат, че Германия би трябвало да свикне с фрагментирането на политическата сцена. В началото на 90-те години двете съществени партии в страната постоянно получаваха дружно към 80 % от гласовете. Днес общият им дял е намалял на половина.

Мнозинството германци гледат позитивно на провеждането на предварителни избори и прекратяването на "голямата коалиция " сред християндемократите на Меркел и социалдемократите, сподели в това време изследване.

Според проучването на YouGov, оповестено през днешния ден, едвам 27 на 100 от интервюираните германци желаят сегашната коалиция да остане на власт, до момента в който 52 на 100 биха предпочели да се проведат нови избори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР