Зелените в Европейския парламент искат четири поста в Европейската комисия

...
Зелените в Европейския парламент искат четири поста в Европейската комисия
Коментари Харесай

Зелените искат четири поста в ЕК

Зелените в Европейския парламент желаят четири поста в Европейската комисия като част от изискване да сътрудничат на Урсула фон дер Лайен , разгласи съпредседателят на Зелените Филип Ламбертс, представен от Агенция Франс Прес.

Не разчитайте на Зелените за болшинство в Народното събрание , в случай че нямаме посланичество в Европейската комисия, предизвести той.
 Урсула - детето от еднополовия брак сред Макрон и Орбан
Урсула - детето от еднополовия брак сред Макрон и Орбан

Начело с Урсула фон дер Лайен като президент на Европейската комисия (ЕК), Европейски Съюз го чакат сложни времена. Мартин Табаков е черноглед, въпреки и от повсеместен интерес да е упованията му да не се оправдаят. Дали - ще забележим

Филип Ламбертс пресметна, че би трябвало да получат четири поста в Европейската комисия поради представянето на Зелените на изборите за Европейски парламент на 26 май.

Белгийският политик означи, че е смутен от отношението на френския водач Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел , които съгласно него са декларирали, че комисарят по околната среда е задоволителен в Комисията на Фон дер Лайен.
 Шефът на партията на Меркел наследява Фон дер Лайен като боен министър
Шефът на партията на Меркел наследява Фон дер Лайен като боен министър

Протежето на Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск прикани Зелените да бъдат включени при разпределението на топ постовете в Европейски Съюз.

Вчера Урсула фон дер Лайен беше подкрепена с 383 гласа - с девет гласа болшинство. Зелените не я поддържаха, само че след избирането й предложиха съдействието си.

Тъй като няма държавно управление в Европейски Съюз, което да се управлява от Зелените, единствено страните, в които има ръководеща коалиция със Зелените, могат да помислят за комисар, отговарящ за околната среда.

Зелените вземат участие в ръководствата на Дания, Люксембург, Швеция и Финландия.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР