Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до

...
Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до
Коментари Харесай

Удължават зелените трамвайни релси от Руски паметник до пл. „Македония“

Зелените трамвайни релси от Руски монумент ще бъдат удължени до пл. " Македония " , а в зоната ще бъде завършен линеен градски парк, заяви на интернет страницата си Столичната община. Промените в плана дават опция да бъде направена по-зелена градска среда .
 
Прекратяването на процедурата за реорганизация на трасето на трамвай номер 5 от Руски монумент до Княжево е дало опция да бъдат направени промени в плана.
 
С тях с е резервират 163 места за паркиране, както и локалните платна за придвижване.
 
С измененията, направени от едно от най-големите френски архитектурни бюра " Вилмот архитекти ", се планува нарастване на озеленяването - 467 дървета и 3720 кв. м. зелени площи. Осигуряват се пешеходното и вело придвижването и се основават места за отмора.
 
Напречните връзки ще бъдат обогатени с по-подходящи пресичания на трамвайното трасе, е споделила кметът на София Йорданка Фандъкова. Запазването на броя на местата за паркиране е едно от главните ни условия, тъй като прилежащите зони са строени при започване на предишния век, множеството от постройките нямат гаражи и хората, които живеят там, нямат места за паркиране, е допълнила тя.
 
Архитектите от " Вилмот архитекти " ще съветват по измененията, а архитектите от българска страна би трябвало да преработят документите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР