"Зелените" отново се опитват да спънат изграждането на магистрала "Струма".

...
"Зелените" отново се опитват да спънат изграждането на магистрала "Струма".
Коментари Харесай

"Зелените" с нов скандален опит да спънат строителството на "Струма"

"Зелените " още веднъж се пробват да спънат построяването на автомагистрала "Струма ". За задачата вършат на следващия ден колекция в Кресна, на която да пропагандират локалните поданици какъв брой е нездравословно автомагистралата да минава през Кресненското дефиле. Според тях автомагистралата трябвало да мине напълно отвън дефилето, тъй като това означавало завършек на селския и рафтинг туризма, написа "Труд ".

Този спор към този момент бе провеждан преди 2 години в общините Кресна и Симитли. Хората там изрично обявиха, че поддържат Източния вид на автомагистрала, т.е. едното платно минава пред дефилето, а другото се качва горе по билото. Бяха направени необятни публични разисквания и мнения и се разбра, че този вид е компромисен и преференциален за всички живущи и разрастващи бизнес и туризъм в региона.

Тогава кметът на Кресна Николай Георгиев изрази цялостната си поддръжка за Източния вид. По думите му той е най-хубавият от всички останали. Този вид за делене на автомагистралата е стопански най-изгоден и най-вече щади природата. Ако сегашният път Е-79 се употребява за лента в посока Гърция на новата автомагистрала, то много тираджии ще влизат отново в града, с цел да почиват, с цел да хапнат, с цел да си купят храна. А в случай че мине цялото трасе горе, в региона на село Стара Кресна, никой няма да се отбива през града ни, безапелационен беше Георгиев.

Междувременно стана ясно, че правата от автомагистрала “Струма” край Благоевград, известна повече като Покровник-Полигона, е подготвена за разкриване. Тя се забави поради откритите археологически находки преди година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР