Зелените очакват триумф на вота в ХесенПри избори сега правителството

...
Зелените очакват триумф на вота в ХесенПри избори сега правителството
Коментари Харесай

Коалицията на Меркел с ново дъно по рейтинг

Зелените чакат успех на вота в Хесен


При избори в този момент държавното управление нямаше да има болшинство


Десницата и левицата, които са обединени в ръководещото в Германия държавно управление отпред с Ангела Меркел, доближиха ново най-ниско равнище на утвърждение, демонстрира изследване на “Дойчланд Тренд ”.

То е направено в сряда и четвъртък тази седмица измежду 1040 души.

Резултатите сочет, че християндемократите (ХДС) на канцлерката дружно със сестринския им баварски ХСС получават поддръжката на 25%. Одобрението за Социалдемократическата партия (ГСДП) пък е 14%. Това е спад в рейтинга и на двете сили с по 1%, освен това по отношение на изследване отпреди седем дни.

Тези данни значат, че в случай че в този момент има федерални избори, актуалната ръководеща коалиция от ХДС/ХСС и ГСДП няма да разполага с парламентарно болшинство.

Според изследването Зелените към този момент са втора мощ след консерваторите с 19% поддръжка, което е растеж от 2% и е най-високият им резултат от септември 2011 година Трета е антиимигрантската партия “Алтернатива за Германия ” с непроменени 16%. Либералните Сводобни демократи също 1% доверие до 11%, а крайната Левица губи 1% доверие до 9%.

Друго изследване на “Дойчланд Тренд ” за идния идната неделя избор в провинция Хесен вещае успех на Зелените. Според прогнозите те ще завоюват 20% от гласовете, което ще ги изстреля до втора политическа мощ. Най-много гласове се чака да получи ХДС – 26%, което обаче е сериозен спад спрямо предходния избор през 2013 година, когато за партията на Меркел в Хесен гласоподаваха 38,3%. А за ГСДП анкетите отреждат едвам 14%.

Тези прогнози идват на фона на историческия срив на ХСС на изборите в Бавария предходната неделя, на които сестринската на Меркел партия получи 37% (при 48% на предходния вот) и загуби болшинството си за пръв път от 1962 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР