"Зелени улици" ще има за пешеходците в София през всеки

...
"Зелени улици" ще има за пешеходците в София през всеки
Коментари Харесай

Правят Зелени улици за пешеходците в София през всеки летен уикенд

"Зелени улици " ще има за пешеходците в София през всеки летен уикенд, оповестиха от Столичния общински съвет.

Бул. "Цар Освободител " ще бъде освободен от коли през август от петък вечер до неделя.

Нова акция на пътя в цялата страна

Три прави от улици в историческия център на София, в които над 70-80 на 100 от придвижването е пешеходно, да бъдат напълно без коли през идните летни уикенди, оферират общинските съветници от ГЕРБ-СДС, кметът на регион "Средец " Трайчо Трайков и зам.-кметът на Столична община Десислава Билева, показват от СОС. Това са ул. "Шишман " от ул. "Граф Игнатиев " до ул. "Юрий Венелин "; ул. "Сан Стефано " от "Цариградско шосе " до бул. "Янко Сакъзов "; ул. "Ангел Кънчев " от ул. "Уилям Гладстон " до пл. "Гарибалди ".

Отсечките са пилотен план на самодейността "Зелени улици ", а отчет с предлагането е импортиран за разискване в СОС от общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС Малина Едрева, Зафир Зарков и Симеон Колев, кметът на регион "Средец " Трайчо Трайков и зам.-кметът на Столична община с направление "Зелена система, екология и земеползване " Десислава Билева.

Инициативата е част от поредната политика на ръководещото болшинство в Столичната община и "Зелена София " за повече място за хората в града, по-чист въздух и цялостна грижа за околната среда, и е съобразена с новите действителности, наложени от COVID-19. Проектът планува обособяването на пешеходни зони всеки петък от 19.30 часа до 18.00 часа на всяка неделя от 17 юли до 22 септември. По ул. "Сан Стефано " няма да се отстраняват към този момент паркираните коли и те ще могат да излизат от зоната, само че няма да се позволява влизането на нови за този интервал. По ул. "Ангел Кънчев " и ул. "Шишман " ще бъде неразрешено паркирането в тези дни и часови диапазон, като заварените паркирани коли ще бъдат премествани от ЦГМ в непосредствена непосредственост. Живущите на тези улици, които имат стикер за паркиране в зоната, ще бъдат авансово известени.

Рекорден брой нарушавания на пътя в Сливен

Анализ демонстрира, че те могат да оставят без проблем своите коли в прилежащи директни, на които през летните уикенди има задоволително места. Улиците ще се почистват в допълнение и ще се мият всяка събота вечер, показват от СОС. Избраните сектори от улиците имат връзка сред паркове, пешеходни зони и градски градини, като по този метод дават опция на всеки да се придвижва пешком - умерено, с нужната отдалеченост и безвредно, са част от претекстовете на вносителите. Те са свързани и със спирки на градския превоз и не са подвластни от авто достъп. По тях има кафенета и заведения за хранене, чиито притежатели ще получат опция да разположат повече места за сядане навън, както и да обезпечат задоволително пространство за изчакване на своите клиенти.

Работното време на обектите ще е до 22.00 часа, с цел да се подсигурява успокоение на живущите. Собствениците на заведения ще би трябвало да заявят интерес за прилагане на тези нови зони и ще заплащат такса.

По самодейност на зам.-кметът по екология на Столичната община се предлага и свободна пешеходна зона през уикендите единствено на месец август (петък от 19.30 ч до 18.00 ч на неделния ден) по бул. "Цар Освободител " в сектора от "Раковски " до "Дондуков ". За живеещите по трите улици ще бъде обезпечено място за паркиране на паркинга при метростанция " Стадион Васил Левски ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР