”Зелената зона” в София ще се разшири с близо 5000

...
”Зелената зона” в София ще се разшири с близо 5000
Коментари Харесай

Разширяват зелената зона в София

”Зелената зона” в София ще се разшири с близо 5000 места в кварталите ”Лозенец” и ”Средец” от 1 октомври. Столичният общински съвет реши през днешния ден, че платена зона за паркиране ще има към този момент в кв. ”Яворов” сред булевардите Цариградско шосе, ”Евлоги и Христо Георгиеви”, ”Михай Еминеску” и улиците ”Мизия” и ”Хан Омуртаг”.
В "Лозенец " тя ще обхване карето заключено сред булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви ", "Драган Цанков " "Джеймс Баучер " и "Черни връх ".

Общинските препоръки дефинираха и ново работно време за зоните. В делничните дни те ще работят 8.30 до 19.30 часа, а в събота синята зона ще работи от 8.30 до 18 часа.

Центърът за градска подвижност би трябвало да е подготвен с разчертаването на местата и слагането на табели и знаци, изясни общинския консултант от ГЕРБ Зафир Зарков, който е един от вносителите на отчета

Разширяването на "Зелената зона " ще коства 2.5 млн. лева първична еднократна инвестиция. Очакваните доходи са 4.6 млн. лева годишно, като 1.5 млн. лева ще са разноските, главно за заплати на личния състав.

Останалите към 3 милиона ще с.е влагат в развиването на градския превоз, настояват общинарите.

През есента градските съветници плануват още едно уголемение на "зелената зона " в кварталите "Оборище ", "Красно село ", "Възраждане " и "Студентски град ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР