Зелената зона в София ще работи и в събота от

...
Зелената зона в София ще работи и в събота от
Коментари Харесай

Лоши новини за шофьорите в София

Зелената зона в София ще работи и в събота от януари 2021г. Това реши Столичният общински съвет като одобри промени в Наредбата за организация на придвижването в града, осведоми " Монитор ".

Така през почивния ден зелената зона ще работи от 10 до 18 часа, а измененията влизат в действие от 4 януари следващата година.

Освен работното време зелената зона ще разшири и обсега си с над 1000 нови места. Те ще бъдат обособени в горната част на квартал " Яворов " и в зоната към пазара " Иван Вазов ".

В „ Иван Вазов “ платено паркиране ще се разшири с 880 места на територията, оградена от ул. " Бяла църква " и булевардите " П.Ю.Тодоров ", " България " и " П.Каравелов ". Други 210 места места пък ще бъдат разкрити в " Яворов ". Те ще се намират в карето сред булевардите " Цариградско шосе ", " М. Еминеску ", " Шипченски проход " и ул. " Акад. Людмил Стоянов ".

С измененията в наредбата се вкарва и напълно винетен стикер за зоните за платено паркиране. Документите, инспекцията, заплащането и активирането стават цифрови. За водачите, чийто коли нямат годишен механически обзор ще се отхвърля винетен стикер.

Въвеждат се и рестрикции за броя на коли, които може да се записват в зоните от една домакинство. Досега имаше опция за винетки за три автомобила, в този момент се лимитират семействата до две коли.

Облекчения има и за хората с увреждания, ползващи инвалидните места за паркиране. Отпада наложително вървене по комисии, както и няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.

Според вносителите на отчета всички тези промени ще доведат до възстановяване на подвижността в града.

Първоначално в наредбата бе заложено синята зона да бъде разширена повече от двойно - от 5000 на 12 000, както и да работи в неделя, само че беше отсрочена.

" Отказахме се да от разширението на синята зона, поради усложнената конюнктура с ковид и не е момента да се натоварват хората с внезапни промени ", изясни един от вносителите на измененията и зам.-председател на транспортната комисия в СОС Зафир Зарков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР