Зелената зона в София ще бъде увеличена от 4 януари,

...
Зелената зона в София ще бъде увеличена от 4 януари,
Коментари Харесай

Увеличават зелената зона за паркиране в София от 4 януари 2021 г.

Зелената зона в София ще бъде увеличена от 4 януари, като измененията засягат регионите „ Слатина “ и „ Триадица “. Решението е взето от Общинския съвет след извършено разискване с жителите и импортирани отчети с оферти от районните кметове, заяви Румяна Милова от Центъра за градска подвижност по Би Ти Ви.

Освен това се удължава и работното време за зелената платена зона за паркиране в столицата. Досега зелената зона, която обгръща по-периферните централни градски елементи и която коства по 1 лева на час, работеше от 8,30 ч до 19,30 през работните дни, а в събота и неделя беше безвъзмездна. От 4 януари към този момент ще на зелена зона ще се таксува и от 10,00 ч. до 18,00 ч. в събота, неделя остава безвъзмездна.

Таксуването в синя зона остава без смяна. Синята зона, която е в по-централната част на града и която коства по 2 лева на час, работи от 8,30 ч до 19,30 през работните дни и от 8,30 до 18,00 часа в събота, а в неделя е безвъзмездна.

Голяма част от домуващите в новите зони за платено паркиране към този момент са си купили годишни винетки. За живущите в " Зелена зона " цената е 10,00 лева на месец, 100,00 лева за дванадесет месеца и 200,00 лева за двадесет и четири месеца за един автомобил на жилище,  за втори автомобил на домакинство в двоен размер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР